5 saker du aldrig ska göra innan sex

- 31/01/2016, 13:49 -
Gör inte det här innan sex för att få ut det mesta.
1 av 3

Gör inte det här innan sex för att få ut det mesta.

SVENSKA DAGBLADET / TT

Alkohol - kan ge vinballe.
2 av 3

Alkohol - kan ge vinballe.

Vilhelm Stokstad/TT

Japp.
3 av 3

Japp.

GIF

Vissa saker bör man skippa – också för sin egen hälsas skull.

1. Ät inte en stor måltid.


Bildkälla

Och nej det handlar inte mest om dålig andedräkt och eventuella gaser. Det handlar helt enkelt om att orka. Matkoma finns i verkligheten och särskilt om man ätit kaloririka måltider så sätter kroppen igång en "lugna ner dig-signal" – och man blir trött. Se även vår lista om vad du inte ska äta innan sex.

2. Drick inte heller för mycket.


Bildkälla

Och då pratar vi alkohol. Att dricka lite grann kan visst sätta igång kåtheten men att bli aspackad gör helt enkelt att man känner mindre och då är det svårt att få orgasm och även att bli upphetsad. Samt vinballe. Real thing.

3. Sluta tänk på hur du ser ut.

Bildkälla

Bildkälla

Sluta tänk på dina eventuella brister. Forskning har visat att dålig självkänsla kan skada ditt sexliv – anledningen ligger i att man helt enkelt inte vågar njuta av det. Sluta oroa dig och börja njut. Du är bra som du är.

4. Glöm inte glidmedlet.


Bildkälla

Det här är absolut viktigt när det kommer till analsex. Men även vid vaginalt sex kan det kännas smärtsamt om inte vaginan är tillräckligt våt eller uttorkad av eventuella mediciner.

5. Kissa inte innan men efter.


Bildkälla

Här går åsikterna verkligen isär. En forskningsrapport visade att om man kissar innan man har sex är det lättare att få urinvägsinfektion, särskilt bland kvinnor. Efter är verkligen ett tips att kissa då det kan minska risken för könssjukdomar och inflammationer.