Tisdag 15 Jun
Stockholm

Med den här metoden behöver du aldrig mer se osmart ut

Sömn
1 av 3
Sova är bra för mycket. Foto: TT bild
Sömn
2 av 3
Inte bara för att få bättre minne... Foto: TT bild
Sömn
3 av 3
... du uppfattas även som smartare. Foto: TT bild

​Skönhetssömn, släng dig i väggen! Här kommer det nya - sömnen som får dig att se mer intelligent ut!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att bra sömn gör ditt minne bättre, ökar din fokus och minskar stressen är någonting forskare är överens om men nu kommer nya uppgifter om att bra sömn kan göra mer, enligt Huffington post.

Bistra miner

En natt med bra och lång sömn kan nämligen göra att du ser mer intelligent ut i andras ögon. Anledningen sägs vara att vi ser ut på ett visst sätt när vi är trötta och det behöver inte vara något positivt.

Bildkälla

– Folk dömer de med hängande ögonlock och bister min som trötta och att de är på dåligt humör. Det är väldokumenterat att de två tillstånden kan göra att vi åstadkommer mindre, säger Sean Talamas som forskat på ämnet till Huffington post och fortsätter:

– Därför borde det inte komma som en chock till någon att människor som ser mindre alerta ut och är på sämre humör ser mindre intellektuella ut.

Uppmuntra till bättre sömnvanor
Studien inkluderade 200 personer som alla fick titta på bilder på ansikten. För forskarna kom det som en chock hur små förändringar i ögon och mun gjorde att testpersonerna uppfattade personerna på bilderna som mindre eller mer intelligenta.

Bildkälla

– Att vara medveten om hur vi kan ändra hur vi uppfattas som mer intelligenta med mer sömn kan förhoppningsvis uppmuntra till bättre sömnvanor, säger Sean Talamas till Huffington post.

Se så, gå nu till sängs och se lite smartare ut i morgon.

Bildkälla

Ser du smart ut?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela