Din vovve gillar förmodligen inte att bli kramad av dig.
1 av 3
Din vovve gillar förmodligen inte att bli kramad av dig. - Foto: TT bild
I stället framkallar det stress och oro hos hunden.
2 av 3
I stället framkallar det stress och oro hos hunden. - Foto: TT bild
Den känner det som att den inte kan springa från fara.
3 av 3
Den känner det som att den inte kan springa från fara. - Foto: TT bild

Din hund hatar dina kramar

Du har säkert kramat en hund någon gång bara för att du vill visa den all din kärlek. Nu kommer ny forskning som visar att det kanske inte är en sån bra idé.


Finns det något mysigare än att riktigt burra in sig i en varm och mjuk päls?

Förbered dig på att få hjärtat krossat om du också tycker det. Det är nämligen så att din hund hatar när du kramar den. Ja, du hörde rätt. Se så. Plocka upp hakan nu.

Bildkälla

Hundforskaren Stanley Coren förklarar för Psychology Today att när du kramar din hund så är det troligt att den inte alls tycker att det är mysigt, utan att den i stället blir stressad och orolig.

Varför är det så då? Jo, för när vi kramar en hund så känner den sig fångad och känner att den inte kan springa från fara.

Så hur vet du då om din hund tycker så här? Hundar som är oroliga brukar oftast vända ansiktet ifrån det som stör dem. De visar den vita delen av ögat och sänker sina öron.

Bildkälla

Att de slickar sina läppar eller den som kramars ansikte kan också tyda på att vovven inte riktigt är bekväm. De vill inte pussa dig tillbaka utan frågar snällt om du inte kan släppa den, skriver Psychology Today.

För att ta reda på om hundar faktiskt gillar kramar tittade Stanley på 250 bilder av kramade hundar för att se om de gjorde några av dessa tecken.

Förbered dig nu på det sorgliga.

På 81,6 procent av bilderna visade hundarna åtminstone ett tecken på stress och oro.

Dags alltså att ändra hur du visar kärlek för din vovve, om du brukar krama den. Pröva i stället att massera deras mage, klappa på huvudet eller ge dem en liten godbit. Då vet du garanterat att din lilla vän är glad hela tiden.

Bildkälla

/
/
Oro
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kramar du din hund?
Tack för din röst!