Enligt en marknadsföringsdesignskonsult på 60-talet var McDonald's logga bra som den var på grund av en väldigt speciell anledning.
1 av 3
Enligt en marknadsföringsdesignskonsult på 60-talet var McDonald's logga bra som den var på grund av en väldigt speciell anledning. - Foto: TT/Pixabay
De två gyllene bågarna ska enligt honom ha påmind besökarna om bröst vilket ska ha gjort dem mer benägna att handla på kedjan.
2 av 3
De två gyllene bågarna ska enligt honom ha påmind besökarna om bröst vilket ska ha gjort dem mer benägna att handla på kedjan. - Foto: Pixabay
Han beskrev det som att det blev en signal om "moder McDonald's bröst".
3 av 3
Han beskrev det som att det blev en signal om "moder McDonald's bröst". - Foto: TT Nyhetsbyrån

Därför ser McDonald’s M ut som det gör – och anledningen är riktigt snuskig

Det finns fler anledningar än Big Mac, pommes och vitlöksdipp bakom varför vi ibland får ett sug efter McDonald's. En av dem är designen på McDonald's-loggan.


Ibland får man bara ett sådant sug efter att äta på McDonald's. Doften av frityrolja och stekos blandat med stress och flottiga bordsskivor.

Men det beror på fler aspekter än så, en av dem är designen på kedjans logotyp. I alla fall om man ska tro psykoanalytikern och marknadsföringsdesigns konsulten som övertalade snabbmatskedjan att behålla sin logga på 60-talet, skriver Quartz.

Och nog hade han rätt i att det var bra att behålla det numera världskända gyllene M:et. Men förklaringen till varför företaget skulle göra det är det som får många av oss att lyfta på ögonbrynet och undra "hur tänkte du nu?".

Louis Cheskin sade nämligen att de gyllene bågarna påminde kunderna på ett undermedvetet plan om kvinnobröst. Vilket enligt Cheskin kunde kopplas till Freuds teorier om det undermedvetna och göra att kunde associerade McDonald's med "moder McDonald's bröst".

Cheskin själv trodde på Freuds teorier om att sexualiteten styr det undermedvetna, och han själv såg det som ett bra verktyg att använda för marknadsföring, det skriver Quartz.

Så nu vet vi vem vi ska tacka för att vi fortfarande kan lockas av "moder McDonald's bröst" längs med våra motorvägar och i våra gallerior. Tack Luis Cheskin, tack.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att föräldrar nu rasar mot McDonald's på grund av texten på deras nya Happy Meals.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du McDonald's logga ser ut som bröst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.