Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskare: Gör det här för att få ett lyckligt förhållande

- 27/10/2016, 23:16
Vad är hemligheten bakom ett långt och lyckligt förhållande? Här är svaret.
1 av 3

Vad är hemligheten bakom ett långt och lyckligt förhållande? Här är svaret.

Pixabay

Det verkar som att de flesta är lyckliga i början.
2 av 3

Det verkar som att de flesta är lyckliga i början.

Pixabay

Men hur får man det att hålla i sig hela livet?
3 av 3

Men hur får man det att hålla i sig hela livet?

Pixabay

Forskare har lyckats ta fram vilka de två viktigaste faktorerna som får par att hålla ihop länge är.

Tack vare en av de största studier om relationer som gjorts i modern tid har forskare lyckats ta reda på vad hemligheten bakom långa och lyckliga förhållanden är.

En person som borde kolla in den här studien här är Rich som blev svartsjuk på sin flickväns dildo...

Studien, som studerat över 40 000 gifta par och sambos år 2006, publicerades i The Journal of Sex Research, tidigare i år undersökte främst parternas tillfredsställelse och lycka, skriver Independent.

Bildkälla

De fick fylla i en skala från ett till sju rörande hur de upplevde sitt sexliv, och sedan fylla i samma skala med hur sexet varit de första månaderna av förhållandet.

En överväldigande majoritet av de tillfrågade, 83 procent, sade att de var tillfredsställda i början av relationen. Men antalet som kände sig tillfredsställda sjönk dramatiskt, till runt hälften, när de fick betygsätta sitt nuvarande sexliv.

Men forskarna märkte att de par som fortfarande var lyckliga tillsammans hade sex en eller flera gånger i veckan. Det är fortfarande oklart vad som kom först enligt forskarna, sexuell tillfredsställelse eller sexuell frekvens.

Bildkälla

Det fanns dock några intressanta skillnader mellan vad män och kvinnor kände var de viktigaste förutsättningarna för bra sex. För kvinnor låg fokus på hur ofta de fick orgasm, humör och kommunikation. För män var det i stället humör, varierande sexliv och kommunikation, skriver Independent.

Så enkelt sagt: sex och kommunikation är nycklarna till ett långt och lyckligt förhållande.

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur mycket sex du borde ha för att vara riktigt lycklig. Och tvekar du på hur hett sex du och din partner har kanske du ska göra det här quizet och ta reda på det.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Gör du de här två sakerna med din partner?