Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här landet är bäst i världen på engelska – Sverige har blivit sämre

- 15/11/2016, 09:02 -

Oh no! Sverige som hade förstaplatsen förra året. Nu blir vi slagna av grannarna...

I en ny rapport från utbildningsföretaget Education First, EF, presenteras vilka länder i världen som är bäst på engelska. De har rankat 72 länder som inte har engelska som förstaspråk.

TT

Sverige låg etta på listan förra året. Det här året får vi se oss slagna av två andra europeiska länder. Nämligen Nederländerna som tar förstaplatsen och grannlandet Danmark som tar andraplatsen.

Norden representeras också av Norge och Finland på fjärde- respektive femteplats. Kanske för att de här länderna har väldigt kort sommarlov i jämförelse? Se hela listan här.

För andra gången sedan EF började med statistiken för sex år sedan har ett icke-europeiskt land tagit sig in på topp tio. 2011 var det Malaysia som låg nia. Nu är det Singapore som ligger på en niondeplats.

I botten av listan ligger Irak, Libyen och Laos som ändå ökat en aning i poängen som tillhör statistiken sedan förra året.

EF har rankat 72 länder som deltagit i ett språktest online. 950 000 vuxna personer har deltagit i provet.

Här är topp tio länder som är bäst på engelska som andraspråk:

1. Nederländerna

2. Danmark
3. Sverige
4. Norge
5. Finland
6. Singapore
7. Luxemburg
8. Österrike
9. Tyskland
10. Polen

Se också var i Sverige du förväntas att dö först om vi kollar på statistiken – eller se vilka frågor svenskarna googlat mest någonsin.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

You good at english, dude?