Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
6498
reaktioner idag

Forskare: Den här tiden på månaden är det bäst för kvinnor att träna

Svensk forskning från Umeå Universitet har visat att det finns en period i månaden som är bättre att träna under för kvinnor.

Det finns en tid på månaden som är bättre att träna under för kvinnor.

Det visar svensk forskning.

Så se till att planera in dina träningspass då.

Om ditt nyårslöfte var att börja träna och du är tjej så kan det vara bra att veta att det finns en tid i månaden då du kommer bygga mer muskler än resten av månaden, skriver Daily Mail.

Det är forskning från Umeå Universitet som kommit fram till att beroende på var en kvinna befinner sig i sin menscykel så påverkar det hur hon presterar under träningen.

Forskarna undersökte en grupp på 59 kvinnor som alla deltog i ett högintensivt träningsprogram i fyra månader.

Kvinnorna delades upp i tre grupper: ena gruppen tränade hårdare under den första två veckorna av cykeln medan den andra tränade hårdare de sista två veckorna och den tredje tränade med samma intensitet hela tiden.

Det visade sig då att de kvinnor som tränat hårdare under de första två veckorna, då de hade mens, visade bättre träningsresultat än de andra grupperna.

Enligt studiens författare Lisbeth Wikström-Frisén kan förbättringen bero på de hormoner som frigörs under menstruationen.

– Det beror antagligen på de anabola effekterna av östrogen, säger hon.

Så kom ihåg det nästa gång du tänker använda mensvärk som en ursäkt för att inte träna – det är just då du ska träna eftersom det kommer ge bättre effekt, skriver Daily Mail.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Mer:

Fitnessmodellen avslöjar: "Här är sanningen bakom min perfekta kropp"