Fredag 18 Jun
Stockholm

Därför hittar du kärleken när du inte letar – och så får du det att hända

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Alla som varit singel har fått höra det, att kärleken dyker upp när man minst anar det, men stämmer det? Och hur får man det att hända?

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

När man törstar efter kärlek och närhet som olycklig singel är det sista man vill höra att kärleken kommer dyka upp när man minst anar det. Det får en ju bara att känna att allt är ännu mer hopplöst.

Men trots att det är riktigt störigt att höra just de orden från vänner och bekanta så verkar det faktiskt vara sant, i alla fall om man ska tro på flera relationsexperter, skriver Huffington Post.

– När du verkligen letar efter en partner kan den stressen ses på en mils avstånd. När du inte tänker på det så njuter du bara av att vara i nuet och har inga förutfattade meningar utan saker kan utvecklas mer naturligt, förklarar relationscoachen Kelli Fisher.

Så vad ska du göra för att hamna i det här avslappnade tillståndet som tydligen ska locka till sig din stora kärlek? Enligt experterna ska du göra de här sakerna, istället för att söka efter en partner.

1. Utveckla dina intressen och hobbys

Att ägna sig åt saker som du finner meningsfulla och gör dig lycklig, så som att utveckla dig själv, resa eller socialisera, kommer göra att du också utstrålar att du trivs med livet. Något som attraherar människor.

Bildkälla

2. Återuppta kontakten med gamla vänner

Att hänga med personer som har liknande intressen eller värderingar som du har, men som ändå kan introducera dig till nya människor är alltid en bra sak eftersom du kommer träffa nytt folk utan att ens märka det.

Bildkälla

3. Tänk igenom vad du vill ha i ett förhållande

Att ta en paus från sökandet efter en partner kan vara bra för att faktiskt inse vad du vill ha i ett förhållande. Och kanske även se över vad som gått fel i tidigare förhållanden så du kan undvika dessa saker och istället hitta en partner som är vad du vill ha.

Bildkälla

4. Överge din checklista

Även om du har en väldigt klar bild av vad du vill ha för typ av partner så kan det ändå vara viktigt att vara öppen för personer som kanske inte passar in helt. Enligt Andrea Syrtash, forfattare till boken "He is not your type (And that's a good thing)", väljer vi ofta bort bra potentiella partners just för att de inte passar med vår checklista.

Bildkälla

5. Se dig omkring

Det kan finnas massor med personer du omger dig med som gör dig lycklig på olika sätt, exempelvis en kompis eller en kollega, som du inte sett som något romantiskt innan. Det handlar om att vara uppmärksam på vilka människor du faktiskt redan har i din närhet som du tycker om.

Bildkälla

6. Men ta inte bort din dejtingprofil riktigt än

Enligt experterna så är det bäst att kolla sin dejtingprofil då och då. För under tiden som du varit ute och gjort en massa saker som gör dig lycklig så kanske någon faktiskt letat efter just dig, skriver Huffinton Post.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka de vanligaste problemen som förstör ett förhållande är och tjejer berättar om den värsta dejt de varit på.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du singel?
Tack för din röst!
Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela