Forskare: Här är den vanligaste orsaken till varför killar kommer för fort

- 24/02/2017, 11:20
En ny studie visar vad som faktiskt är den vanligaste orsaken till att killar får tidig utlösning.
1 av 3

En ny studie visar vad som faktiskt är den vanligaste orsaken till att killar får tidig utlösning.

Pixabay/TT

I studien observerades 28 män under ett året.
2 av 3

I studien observerades 28 män under ett året.

TT

3 av 3

TT

En ny studie visar att den vanligaste orsaken till varför en del män kommer för tidigt inte är det man trott.

Ibland kan sex bli oväntat kort på grund av att utlösningen kommer en aning för tidigare än planerat. Känner du igen dig i det här så ska du veta att du absolut inte är ensam.

Tidigare har man trott att tidig utlösning är ett resultat av att man blir väldigt upphetsad, lite för snabbt. Men det kan faktiskt bero på något annat visar en ny studie, skriver Daily Star.

Enligt studien “The Association of Anxiety With the Subtypes of Premature Ejaculation: A Chart Review” som publicerades i The Primary Care Companion for CNS Disorders så är ångest eller nervositet de vanligaste orsakerna till att någon får utlösning för tidigt.

I studien observerades 28 män under ett år och man fann att prestationsångest associerades med för tidig utlösning. Forskningen visade att 10 av de 28 männen rapporterade symtom på ångest före eller under sex.

Problemet med för tidig utlösning kan grupperas in i fyra olika huvudsakliga underkategorier: livslånga problem, problem som är orsakade av en viss händelse, naturliga orsaker och en dysfunktion i utlösningsfunktionen.

De två vanligaste typerna är de livslånga problemen och de som har orsakats av en viss händelse.
Så kallade livslånga problem innebär att personen inte har kunnat kontrollera sin utlösning från första början och att problemet är kvarstående.

Den varianten som är orsakad av en viss händelse kan exempelvis innebära att personen har kunnat kontrollera sin utlösning tidigare, men senare stött på problem. Det orsakas ofta av psykologiska besvär som exempelvis ångest.

– Den viktigaste slutsatsen i studien var den höga graden av ångest (70 procent) hos patienter med problem som är orsakade av en viss händelse, vilket var betydligt högre än hos patienter med livslånga problem, säger personerna bakom studien Ravi Philip Rajkumar och Arun Kumar Kumaran.

Eftersom ångest är en psykologisk faktor så är det bästa sättet att behandla den formen av tidig utlösning att arbeta sig igenom oron.

Jackie Hall, som är legitimerad sjuksköterska, menar att det kan vara mer utmanade att behandla den typen av tidig utlösning. Men att de flesta män som fortsätter att behandla det når goda resultat, skriver Daily Star.

Kanske är du även intresserad av att läsa om hur man kan undvika att komma för snabbt under sex eller om hur många män som får för tidig utlösning.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.