Det är faktiskt viktigt med utlösning.
Det är faktiskt viktigt med utlösning. - Foto: Pixabay

Så här ofta borde du få utlösning för att hålla dig frisk

Japp, det finns faktiskt vetenskapliga anledningar till att du borde se till att komma.


Det finns en massa bra anledningar till varför du ska onanera mer, och få orgasm, men för personer med penis och pung kan det faktiskt även röra sig om en hälsoåtgärd, skriver sexperten Siv Gamnes för Nettavisen.

Enligt en undersökning från Havard School of Public Health, som gjorts på runt 30 000 män, finns det nämligen ett samband mellan risken för prostatacancer och hur ofta en person får utlösning.

I studien visade dig sig att de män som fick utlösning runt 22 gånger i månaden löpte 33 procent lägre risk att drabbas av prostatacancer jämfört med de män som fick utlösning mer sällan, färre än sju gånger i månaden.

Dock så är det många andra faktorer som spelar in, så som kost, arv och hälsa, för att en person ska drabbas av cancer, poängterar Gamnes.

Bildkälla

Men det finns flera andra bra anledningar, förutom att förebygga prostatacancer, att få utlösning ofta. Bland annat så gör det att sädesvätskan och sädescellerna i sädesledaren byts ut vilket gör att det finns fler friska spermier i utlösningen.

Sädesvätskan byts självfallet ut hela tiden av sig själv, men det går snabbare om en person får utlösning regelbundet.

Förutom det så frisätter själva orgasmen endorfiner i kroppen som bland annat minskar nivån av stresshormon i kroppen.

Gamnes skriver att ett generellt råd till personer med penis är att försöka få utlösning i alla fall två till fem gånger i veckan för att förebygga prostatacancer och helt enkelt må bra, skriver Nettavisen.

Vill du öka din sexlust? Köp sexologen Linn Heeds kurs för endast 349 kronor här! I kursen har hon också den omtalade orgasmsskolan!

Nyheter24 har tidigare skrivit om vad för saker du bör äta om du har svårt att få upp den och vilken den vanligaste orsaken till för tidig utlösning är.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du få utlösning så ofta som det rekommenderas?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Person död i arbetsplatsolycka

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna i 25-årsåldern död – man i samma ålder mordmisstänkt

1 timme sedan
En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.