Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 stadier du kommer gå igenom när du gör slut med någon

- 26/03/2017, 18:59 -
När det är dags att göra slut går man igenom ett par moment.
1 av 2

När det är dags att göra slut går man igenom ett par moment.

TT/pixabay

I alla fall enligt den här studien.
2 av 2

I alla fall enligt den här studien.

TT/pixabay

När det är dags att göra slut går man igenom ett par moment, i alla fall enligt den här studien.

Att göra slut med någon är oftast inte så lätt, och ofta vet man inte ens hur man ska göra det. Ibland kanske man känner på sig att det är dags, enligt den här studien så finns det fem stadier som leder till ett uppbrott.

Det första stadiet inträffar innan du ens tänker på att göra slut med din partner. Allt är säkert bra, ni kollar på Netflix och har det romantiskt.

Bildkälla

I det andra stadiet visas det första tecknet på att något inte är helt rätt och allt mellan er två kanske inte är så bra längre.

Du börjar tvivla och tänker saker i stil med "det här kanske inte är rätt för mig", skriver Independent.

I det tredje skedet så vet du att du vill göra slut, men du vet inte hur eftersom det inte är en lätt sak att göra. För många människor kan det tredje stadiet pågå i flera månader eftersom man kanske tvivlar och tänker fram och tillbaka, eller så är det så att man helt enkelt inte vill såra sin partners känslor.

När man kommer till det fjärde stadiet så tar man steget och ni går skilda vägar. En del kommer dit när de pratar mindre och mindre med sin partner eller så bara tar det slut helt plötsligt.

Bildkälla

Det sista steget är ganska ledsamt, ni ger tillbaka varandras ägodelar, tandborstar och det ni brukade ha hemma hos den andre.

Enligt studien så kommer ni nog aldrig att bli tillsammans igen om ni inte blir tillsammans i det femte och sista stadiet.

Studien publicerades I Journal of College Counseling och gjordes av University of Tennessee.

Så nu vet du vilka tecken du bör hålla koll på!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du gjort slut med någon?