Onsdag 28 Sep
Stockholm

Forskning: Ett varmt bad är lika bra som att gymma

Ny forskning visar att ett varmt bad kan ge liknande hälsoeffekter som motionscykeln.
1 av 3
Ny forskning visar att ett varmt bad kan ge liknande hälsoeffekter som motionscykeln. Foto: TT/Pixabay
Hur skönt är inte ett varmt bad?
2 av 3
Hur skönt är inte ett varmt bad?. Foto: Pixabay
Skönare än det här i alla fall. Enligt studien kan det dessutom vara ungefär lika hälsosamt.
3 av 3
Skönare än det här i alla fall. Enligt studien kan det dessutom vara ungefär lika hälsosamt. Foto: TT

Hatar du att gå till gymmet? Oroa dig inte. Ny forskning visar att det finns betydligt mycket skönare sätt att leva hälsosamt.

Kommentera (349)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns två typer av människor. De som hatar gymmet, och de som låtsas att de inte gör det. Ny forskning visar att alla vi som någon gång spenderat halva vårt sparkonto på ett årskort, bara för att gå till gymmet en enda gång, kan ha gjort helt rätt.

Enligt en artikel publicerad av forskare på Loughborough University, kan nämligen ett varmt bad ge samma hälsoeffekter som att gå på gymmet. Hur skönt låter inte det?

Dr Steve Faulkner står bakom experimenten, och utförde sin studie på 14 män. I två tester lät han männen först motionscykla, för att sedan jämföra det med hälsoeffekterna av en timmas bad i 40-gradigt vatten, skriver brittiska Metro.

Syftet var att höja kroppstemperaturen med en grad, något som de menar ska ha en positiv inverkan på kroppens blodsockernivåer. Testerna visade förstås att motionscykeln brände mer kalorier, men att ett varmt bad kunde bränna hela 130 kalorier. Det motsvarar cirka 30 minuters promenad!

BadkarBildkälla

"Kroppens blodsockernivå gav liknande resultat i båda testerna. Sett till de högsta nivåerna efter måltid var blodsockret dock tio procent lägre i badkaret jämfört med cykeln." skriver Dr Faulkener i sin artikel.

Det finns ingenting bättre än ett varmt bad. Att glida ner i det perfekt tempererade vattnet och känna dagens bekymmer bara rinna av kroppen slår ju allt. Men jo, kanske är det så att vi soffpotatisar ändå bör ge oss iväg till gymmet lite då och då.

Vill du läsa mer om badkarets hälsoeffekter kan du läsa hela artikeln här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Gymmar du?
Tack för din röst!
Kommentera (349)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.