Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

9 konstiga anledningar att någon blir kär i dig

- 17/04/2017, 21:32
Det finns väldigt många anledningar till varför folk blir kära.
1 av 3

Det finns väldigt många anledningar till varför folk blir kära.

Pixabay

Men det finns några som är rent vetenskapliga.
2 av 3

Men det finns några som är rent vetenskapliga.

Pixabay

Så de här tecknena kan vara bra att hålla utkik efter om du gillar någon.
3 av 3

Så de här tecknena kan vara bra att hålla utkik efter om du gillar någon.

Pixabay

Det finns en hel del anledningar till varför någon blir kär, men det finns några vetenskapliga anledningar som vi vet gäller.

Att vara kär är en superhärlig känsla, men varför blir någon kär i just dig? Det finns det faktiskt flera vetenskapliga anledningar till.

Tidningen Independent har tagit fram nio anledningar till varför människor blir kära.

1. Om du spelar svårfångad

I ett experiment visade det sig att män som valt en kvinna som sin speeddating-partner ville ha henne mer om hon verkade ointresserad av deras frågor. Men de tyckte också mindre om henne på grund av det – kärlek är helt enkelt komplicerat.


Bildkälla: Pixabay

2. Om du använder rätt ansiktsuttryck

I en undersökning kom forskare fram till att män och kvinnor rankade personer av det motsatta könet som mer eller mindre attraktiva när de uttryckte olika känslor. Kvinnor sågs som mest attraktiva när du var glada och minst attraktiva när de såg stolta ut. För männens del var det tvärt om. Intressant nog sågs skam som rätt attraktivt hos både män och kvinnor.


Bildkälla: Pixabay

3. Om du liknar deras nuvarande eller före detta partner

Kvinnor har en större tendens att ha en viss "typ" än män är. Det gjorde att kvinnor i en undersökning kände sig mer attraherade av ansikten som påminde dem om sin nuvarande eller före detta partner. Män kände samma sak men inte i lika stor utsträckning som kvinnor.


Bildkälla: Pixabay

4. Om du använder mycket handrörelser

Kroppsspråk är en viktig del av attraktion. Under ett speeddating experiment märkte forskarna att det var dubbelt så stor chans att någon ville återse en partner igen om personen använt mycket handrörelser. Så ta upp utrymmet runt dig helt enkelt.

Bildkälla

5. Om du är riktigt, riktigt lik dem

Ordspråket "motsatser attraherar varandra" är faktiskt inte alls sant visar det sig. Personer som är lika varandra har större chans att känna likadant rörande sitt vardagsliv. Det blir också enklare att förstå sin partners känslor och reaktioner, vilket är bra för relationen.


Bildkälla: Pixabay

6. Om du delar deras entusiasm

När två personer har olika intressen kan man välja att antingen dela entusiasm med personens intressen, trots att det inte är ens eget primära intresse. I en undersökning gjord på par som skiljde sig efter sex år visade sig att personerna hade bemött den andres entusiasm i 33 procent av fallen, medan personer som fortfarande var gifta efter sex år bemötte sin partner i 87 procent av fallen.

Bildkälla

7. Om du doftar rätt

Forskning har visat att vissa kvinnor föredrar män med en högre grad av testosteron när de har ägglossning, och även blir mer attraherade av män med en markerad käklinje under samma period.


Bildkälla: Pixabay

8. Om du tar hand om en hund

En undersökning gjord på 100 kvinnor visade att kvinnorna, när de fick läsa en beskrivning av en man, i de flesta fall rankade en person som ägde en hund som en mer passande partner för längre relationer. Enligt forskarna tyder ett husdjur för många på att personen är mer mogen, tar ansvar och är redo för längre åtaganden.


Bildkälla: Pixabay

9. Om du är lika snygg eller mindre snygg än dem

Personer som rankades av andra som väldigt attraktiva var oftare missnöjda med dejter, men detta var bara något de kände. Vi andra som kanske inte är extremt attraktiva brukar föredra en person som är lika attraktiv som oss själva.


Bildkälla: Pixabay

Nyheter24 har tidigare skrivit om vanliga tecken på att en relation är död och varför du borde kolla på porr innan du går på dejt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.