Tisdag 20 Apr
Stockholm

Vill du ha en andra dejt? Då ska du göra det här på första

Vill du lyckas på första dejten?
1 av 3
Vill du lyckas på första dejten?. Foto: Pixabay/Shutterstock
Då är de här två tipsen bra att ha i bakhuvudet.
2 av 3
Då är de här två tipsen bra att ha i bakhuvudet. Foto: Pixabay
Så ökar nog chanserna till en andra dejt rejält.
3 av 3
Så ökar nog chanserna till en andra dejt rejält. Foto: Shutterstock

Tänk på det om du ska gå på en dejt med någon du verkligen känner är speciell och gärna vill träffa igen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Om du har en dejt inplanerad med någon du tycker känns lite speciell kan det vara riktigt nervöst, man vet ju aldrig om man lyckas få till en andra dejt. Men om du vill öka dina chanser så mycket som möjligt finns det två saker du borde tänka lite extra på, det säger de i alla fall i en video som Huffington Post skrivit om.

Det första handlar om att visa vår dejt att vi har en bra relation till oss själva. Det här innebär alltså inte att du ska berätta hur spännande ditt liv är, eller hur bra du är på olika saker, det kan ju nämligen uppfattas som skrytsamt.

Och att säga saker som "jag älskar att gå på museum" eller "jag uppskattar verkligen att bada i månbelysta sjöar", fungerar inte heller så bra – även om det kanske känns som romantiska saker att säga.


Bildkälla: Shutterstock

Utan det som verkar vara det mest framgångsrika om man vill bli sedd som en potentiell framtida partner är att man inser sina egna brister. Det handlar då inte heller om att berätta om ditt ex, bli arg på servitören eller på annat sätt uppvisa dina sämre egenskaper.

Attraktionen ligger istället i att visa upp ens svagheter, men på ett starkt sätt. Exempelvis att, trots att man kanske beter sig självsäkert, erkänna att man var nervös inför den första dejten. Det visar nämligen på både självinsikt och styrka.

Den andra attraktiva saken man bör tänka på under en dejt är att visa den andra personen att man betraktar dem med både realistiskt och känslosamt. Detta på grund av att om man uttrycker allt för stor beundran för personen kan det slå fel, då väldigt få känner att de förtjänar att beundras villkorslöst.


Bildkälla: Pixabay

Ett sätt att visa just denna blandning av känslor är att exempelvis visa att man förstår, är orädd för och nyfiken på deras känslor. Det kan man visa genom att ställa en följdfråga så som "efter det kan jag tänka mig att du kanske kände dig lite ledsen?", skriver Huffington Post.

Så, nu vet du vad du helst ska göra nästa gång du känner att du verkligen vill göra så bra ifrån dig som möjligt på en dejt.

Vill du veta mer om hur du kan impa på din dejt kan du kolla vad Sveriges mästerkock rekommenderar att bjuda på. Se mer i videon under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du varit på dejt?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela