Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Har du hund eller katt? Då är chansen större att du är rik

Nyheter | 06/08/2018 21:59

En studie visar att hund- och kattägare har större chans att tjäna mer pengar. Personer som har husdjur känner sig också mer framgångsrika och har större chans att skaffa familj och kamma hem drömjobbet.

Att ha en fyrbent vän som sällskap har sina fördelar, förutom all kärlek det innebär så visar en ny studie att du har större chans att lyckas i livet om du äger en hund eller katt. 

I en studie där 1 000 personer som var över 55 år gamla och ägde en hund eller katt jämfördes med 1 000 personer i samma ålder som inte hade något husdjur framkom det en hel del intressanta saker. Det var bland annat dubbelt så vanligt att hund- och kattägare ansåg sig själva vara framgångsrika än de som inte ägde någon hund eller katt, skriver Metro UK

Kvinna och hund
Hund- och kattägare har större sannolikhet att känna sig framgångsrika. Bildkälla: Pixabay

De som hade en fyrbent vän tjänade enligt studien också ungefär 45 000 kronor mer om året än de som inte hade något husdjur. 

Att de som äger husdjur tränar mer är ganska välkänt, och studien visar att djurägare tränar fem gånger i veckan medan de som inte har något husdjur tränar tre gånger i veckan. 

Det finns ännu fler fördelar med att ha hund eller katt. De som hade det hade också större chans att vara gifta, ha barn, ha en universitetsexamen och ha kammat hem drömjobbet, skriver Metro UK. 

Man och katt
De som äger en hund eller katt tjänar mer än de som inte äger något husdjur. Bildkälla: Pixabay

Men det finns faktiskt lite fördelar med att vara utan husdjur också. Enligt studien så är det större chans att du betalar av dina lån om du inte har något husdjur. 

Folk som inte har husdjur går också i pension tidigare än de som har husdjur, det skriver Metro UK.  

Har du ett husdjur? Här kan du läsa om vad du kan göra för att hålla din vän sval i värmen

Har du en hund eller katt?