Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Är du stökig? Det kan vara tecken på hög intelligens

- 05/02/2019, 22:29 -

Är ordning och reda pengarna på fredag inget motto som du lever efter? Kanske är du en av dem som har en stökig vardag? Då har vi riktigt glada nyheter!

Till dig som älskar att ha det stökigt och är en riktig slarver – stort grattis! Ja, tro det eller ej, men detta är faktiskt helt och hållet till din fördel.

Forskning menar nämligen på att slarviga personer visar tecken på hög intelligens. Studien som forskningen bygger på visar på att personer som är riktigt slarviga oftast har ett högt IQ, ja det är sant!

"Bryter sig loss från gamla tankemönster"

Så, hur kommer det sig att inte "ordning  och reda – pengarna på fredag" är ett vinnande koncept?

En studie av University of Minnesota visar på att personer med ett exempelvis stökigt skrivbord sitter inne på högre intelligens. Något som studien även visade var att en rörig miljö resulterade till ett mer kreativt arbetsflöde. Otippat?

– Att ha det rörigt i sin omgivning verkar inspirera och främja kreativiteten. Man bryter sig loss från gamla tankemönster helt enkelt. Har man ordning och reda hemma är det sannolikt att man tar det säkra före det osäkra, säger psykologforskaren Kathleen Voghs till Nordic Business Insider.

Upptagen med något viktigare

Låter det knäppt? Egentligen inte, 1 + 1 blir ju 2. Och om du inte tillbringar massa tid på att organisera och göra rent runt omkring dig, så betyder ju det att ditt sinne antagligen är upptagen med en hel del viktigare saker?

Så kika en extra gång bakom axeln, har du också en tendens att lämna det lite rörigt efter dig? Då har du nog också lite extra innanför pannbenet!

Något som kanske inte är en nyhet är att det finns en hel del dåliga chefer lite varstans. Kanske har vi alla någon gång tyckt att the big boss är orättvis och trångsynt? Men något man kanske inte var medveten om är att en "dålig chef" faktiskt kan göra en sjuk. Hade du koll på det? Nyheter24 har tidigare skrivit om det och det kan du läsa mer om här.

Är du stökig av dig?