Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Studie visar: Män är sämre än kvinnor att hålla tiden

- 03/06/2019, 19:40 -

Har du någon gång bråkat med det motsatta könet om vem som är bäst och sämst på att hålla tiden? Nu kan vissa argument backas med forskning – och det ser inte ljust ut för männen.

Har du någon gång hamnat i diskussioner om kvinnor, män och förmågan att hålla tiden? Tröttsamt, men nu kan en ny studie gräva ner den gamla krigsyxan en gång för alla.

Ett bolag som specialiserar sig på tidseffektivisering har studerat kvinnor och mäns arbetsmönster – och kommit fram till en intressant upptäckt angående förmågan att komma i tid. 

Om studien

Studien analyserade totalt 28 290 974 miljoner arbetsskift på företag som använder bolagets tidseffektiviseringstjänst. Regionerna som undersöktes var Storbritannien, USA och Australien och i fokus var just förmågan att komma i tid. Och skillnaden är inte liten mellan könen.

76 procent av män kommer sent

Undersökningen identifierar flera intressanta mönster, inte minst skillnaden mellan kvinnors och mäns förmåga att hålla tiden. 

Här kan man se att kvinnor i åldrarna 55–75 är bäst på att hålla tiden. Närmare bestämt kom 99 procent i denna grupp i tid varje dag den undersökta perioden, skriver The Daily Mail.

En betydligt sämre siffra har dock en annan grupp – män i 20- och 30-årsåldern. Här kom hela 76 procent sent någon gång under den studerade perioden – varav männen i Skottland var allra sämst. 

Kontor
Bildkälla: Pixabay

Fredagar: En kritisk dag

Andra intressanta fynd är att fredagar är den vanligaste dagen för människor att vara sena på. Men också att personer födda på 90- och 2000-talet oftast kommer sent till jobbet den dagen. 

Läs även: Studie visar – kvinnor tål värme bättre än män

Är du duktig på att hålla tiden?