Man-ar-samre-pa-att-halla-tiden-an-kvinnor
Män är sämre på att hålla tiden än kvinnor - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Pixabay

Studie visar: Män är sämre än kvinnor på att hålla tiden

Har du någon gång bråkat med det motsatta könet om vem som är bäst och sämst på att hålla tiden? Nu kan vissa argument backas med forskning – och det ser inte ljust ut för männen.


Har du någon gång hamnat i diskussioner om kvinnor, män och förmågan att hålla tiden? Tröttsamt, men nu kan en ny studie gräva ner den gamla krigsyxan en gång för alla.

Ett bolag som specialiserar sig på tidseffektivisering har studerat kvinnor och mäns arbetsmönster – och kommit fram till en intressant upptäckt angående förmågan att komma i tid. 

Om studien

Studien analyserade totalt 28 290 974 miljoner arbetsskift på företag som använder bolagets tidseffektiviseringstjänst. Regionerna som undersöktes var Storbritannien, USA och Australien och i fokus var just förmågan att komma i tid. Och skillnaden är inte liten mellan könen.

76 procent av män kommer sent

Undersökningen identifierar flera intressanta mönster, inte minst skillnaden mellan kvinnors och mäns förmåga att hålla tiden. 

Här kan man se att kvinnor i åldrarna 55–75 är bäst på att hålla tiden. Närmare bestämt kom 99 procent i denna grupp i tid varje dag den undersökta perioden, skriver The Daily Mail.

En betydligt sämre siffra har dock en annan grupp – män i 20- och 30-årsåldern. Här kom hela 76 procent sent någon gång under den studerade perioden – varav männen i Skottland var allra sämst. 

Bildkälla: Pixabay

Fredagar: En kritisk dag

Andra intressanta fynd är att fredagar är den vanligaste dagen för människor att vara sena på. Men också att personer födda på 90- och 2000-talet oftast kommer sent till jobbet den dagen. 

Läs även: Studie visar – kvinnor tål värme bättre än män

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du duktig på att hålla tiden?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

Nvidia presenterar ny AI-processor

1 timme sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.

Aggressiv björn lös i Slovakien – fem skadade

igår 23:12
En slovakisk turiststad har utlyst undantagstillstånd efter att fem personer skadats i en björnattack. Bland de skadade finns ett barn.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Skellefteå

igår 22:38
"Man misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen har hittat en kropp i sökandet efter Maja, 17

igår 22:23
En kropp har hittats i sökandet efter 17-åriga Maja i Marks kommun. Anhöriga är informerade om fyndet och en person är anhållen misstänkt för mord.

Studier om "Havannasyndrom" hittar inga skador

igår 22:12
Det så kallade "Havannasyndromet" orsakade inga hjärnskador, enligt två nya omfattande amerikanska studier.