Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskning visar: Öl är nyttigt förebygger sjukdomar

- 15/09/2019, 12:52

Tycker du om öl? Då har vi goda nyheter! Forskning visar nämligen att den goda drycken faktiskt är riktigt hälsosam – i alla fall om den dricks med måtta.

Tro det eller ej – öl är faktiskt nyttigt. I flera studier har man sett samband mellan öl och positiva hälsoeffekter. Bland annat kan öl minska risken för...

Hjärtsjukdomar och cancer

Ny forskning visar att öl kan ha så kallade bioaktiva ämnen i sig, vilket fungerar på ett liknande sätt som mat med antioxidanter. Detta förstärker kroppens försvar och är förknippat med en rad olika hälsofördelar. 

Bland annat har studier sett att bioaktiva ämnen kan förebygga både hjärtsjukdomar och cancer, inte dåligt!

Demens 

Det finns också studier som har kopplat samman öl med att förebygga demens, detta gäller dock måttligt drickande. Att regelbundet konsumera stora mängder öl kan istället öka risken för demens, skriver DailyMail.

Öl
Bildkälla: Pixabay

Rekommenderad mängd 

Läkemedelsverket rekommenderar att man som kvinna högst bör konsumera en starköl (33 centiliter) per dag. Män å andra sidan bör högst konsumera två starköl (33 centiliter) per dag. 

Som vanligt är det alltså att dricka med måtta som gäller!

Läs även: Ny forskning: Att dricka vin kan vara lika bra som att gå till gymmet