Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskning: Därför ska du aldrig ta beslut när du är hungrig

- 22/09/2019, 11:49
Darfor-ska-du-aldrig-ta-beslut-nar-du-ar-hungrig

Därför ska du aldrig ta beslut när du är hungrig

Pixabay

Hungrig? Då borde du kanske också avstå från att ta viktiga beslut. En ny studie visar nämligen att vi inte bara blir arga när magen kurrar – vi tar också fruktansvärda beslut.

Att vara hungrig är inte särskilt kul, eller bra om du står inför ett viktigt val. En ny studie visar nämligen att vi tar betydligt sämre beslut när vi är hungriga.

Impulsivitet och snabba belöningar

Ett forskningsteam på Dundee University, Skottland, har undersökt sambandet mellan hunger och att fatta beslut. Resultatet? Låt oss säga så här – om du står inför ett viktigt val, ta med en macka. 

Forskarna undersökte 50 personer som testades två gånger. En gång fick de ta ett beslut när de hade ätit, och en gång fick de ta ett beslut när de var hungriga. Och när magen ekade tom ändrades också resonemangen. Närmare bestämt: Deltagarna blev mer impulsiva och ville ha snabba belöningar snarare än det som var långsiktigt bäst. 

Kan påverka både ekonomin och relationer

Det gick även att urskilja särskilda kategorier där deltagarna var mer benägna att ta dåliga beslut vid hunger. Utöver det mest självklara, att de gärna åt mer snabbmat, togs även sämre beslut när det kom till ekonomi och personliga relationer.

Alltså – många anledningar till att inte låta magen gå tom för länge!

Läs även: Gillar du friterad mat ? Då har vi riktigt dåliga nyheter

Tar du dåliga beslut när du är hungrig?