Söndag 5 Dec
Stockholm

Studie: Män som har den här egenskapen är oftare otrogna

Otrohet signaler
Män som har mörka röster är oftare otrogna, visar forskning. Foto: Unsplash

Tror du att din kille eller man är otrogen? Nu har forskare hittat en viss fysisk egenskap vissa män har – och som kan vara ett tecken på otrohet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Har mannen du är tillsammans med riktigt mörk röst? Då kanske du borde bli lite bekymrad.

En ny kinesisk studie har visat att män som har djupa, mörka röster är mindre benägna att ta sin kärleksrelation på allvar, skriver brittiska Metro. 

Studien gjordes genom att undersöka 125 unga heterosexuella mäns inställning till relationer. Forskare tror att män med mörka röster har högre testosteronnivåer vilket skulle kunna göra det svårare för vissa män att hålla gylfen stängd så att säga. 

Förbjuden kärlek – vanligare för män med djupa röster? (Foto:Unsplash)

Enligt Metro kan resultatet också bero på att män med mörka röster ofta anses vara sexigare – och därför har lättare att vara otrogna. 

I samma studie testades även teorin på kvinnor, men forskare kunde inte koppla kvinnors tonläge till otrohetsvilja. Däremot svarade kvinnor i regel att de själva trodde att män med möra röster oftare var otrogna. 

Tidigare har en studie från 2012 visat att män med mörka röster har lättare att lyckas som politiker, eftersom folk hellre röstar på en man med mörk röst, enligt SVT.

Expertens tips: Så vet du att det är dags att göra slut

Kommentera
Kopiera länk
Dela