Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sjuåring hade inte råd med räddningshund – då ryckte internet in

Nicholas får hjälp.
1 av 4

Nicholas får hjälp.

Faksimil News10

Här med mamma Krista.
2 av 4

Här med mamma Krista.

Faksimil News10

Och med pappa Chris.
3 av 4

Och med pappa Chris.

Faksimil News10

Över 85 000 kronor har samlats in.
4 av 4

Över 85 000 kronor har samlats in.

Faksimil News10

Nyheter | 27/02/2014 21:47

Ibland är medmänskligheten tydlig. Som när 7-åringe Nicholas familj inte hade råd med en diabeteshund – och en insamling på internet gav över 80 000 kronor.

CITRUS HEIGHTS. 7-årige Nicholas Keim har Downs syndrom och när han bara var 18 månader gammal konstaterades det dessutom att den lille pojken lider av Typ 1-diabetes.

Något som har lett till att hans föräldrar Krista och Chris måste kontrollera hans blodsockernivåer dygnet runt, skriver News10.

Dyr lösning

Men det fanns ett sätt att göra det hela enklare. Familjen behövde helt enkelt en diabeteshund, en hund som kunde hjälpa till genom att varna föräldrarna om Nicholas blodvärden skulle ändras snabbt.

Men problemet var att en sån hund är dyr, väldigt dyr. Men som tur var fanns hjälp att få.

Internet rycker in

Med hjälp av National Institute of Diabetic Alert Dogs som startade en insamling på nätet lyckades familjen nämligen samla ihop 13 000 dollar, ungefär 85 000 svenska kronor, som nu ska gå till att skaffa sig en diabeteshund vid namn Andy.

– Diabeteshunden kan verkligen komma att rädda hans liv, säger Krista till News10.