Totte och hans vänners game-session kommer pågå i tolv timmar. Alla insamlade pengar går direkt till en cancersjuk tjej i Sundsvall.
1 av 2
Totte och hans vänners game-session kommer pågå i tolv timmar. Alla insamlade pengar går direkt till en cancersjuk tjej i Sundsvall. - Foto: Privat
Totte och hans vänner kommer bland annat spela Super Mario.
2 av 2
Totte och hans vänner kommer bland annat spela Super Mario. - Foto: TT Bild

Totte spelar Nintendo för att hjälpa cancersjuk

Pontus "Pottish" Janbjer spelade Counter-Strike till förmån för barncancerfonden. Nu är det Totte Lundgrens tur. Tillsammans med sina gaming-polare samlar han in pengar till stöd för en cancersjuk 21-åring.


Spellista

Så här ser den preliminära dagordningen ut under lördagens insamling:

 Super Mario 3D World (Nintendo WiiU)
 James Bond: Golden Eye ( Nintendo 64)
 Diddy Kong Racing (Nintendo 64)
 Super Smash Bros (Nintendo 64/Gamecube)
 Zelda: Link to the past(Super Nintendo)
 Super Mario Bros U (Nintendo WiiU)
 Perfect Dark (Nintendo 64)
 Donkey Kong: Tropical Freeze (Nintendo WiiU)

Insamlingen drar igång 11.00.

TIMRÅ. En 21 årig-tjej från Sundsvall är drabbad av långt gången hjärncancer. Med bara några månader kvar att leva är det mycket hon vill hinna med att göra och det har skapats ett konto där alla kan bidra med en summa för att förverkliga hennes drömmar. Totte Lundgren, 25 år ville även han dra ett strå till stacken – på sitt sätt.

I morgon, lördag kommer därför Totte och hans vänner samla in pengar genom att under tolv timmar spela Nintendo live via twitch.tv

– Jag såg tidningsartikeln om henne och tänkte att vi spenderar så mycket av vår fritid på att spela ändå, så då kan vi väl lika gärna göra det för ett gott ändamål, säger Totte till Nyheter24.

Stort intresse

Livesändningen kommer ske i Tottes vardagsrum hemma i Timrå och under sändningen kommer det finnas en donationsknapp som är kopplad till ett Paypal-konto.

Enligt Totte har intresset att delta varit stort.

– Det var 20-30 personer som ville komma, men vi fick dra en gräns vid sju då mitt rum inte är så stort, säger Totte.

Flera communities engagerade

Nyheter24 har tidigare skrivit om "Pottish" insamling till Barncancerfonden. Och enligt Totte Lundgren är det vanligt att Gaming Communities engagerar sig i välgörenhet.

Han nämner bland annat gamingforgood.net där gamers världen runt hittills donerat mer än elva miljoner dollar, motsvarande 72 miljoner svenska kronor till Rädda barnen.

– Gaming Communities kan åstadkomma otroliga saker, konstaterar han.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!