Den lilla kissen var illa däran.
Den lilla kissen var illa däran.

Mirakelkatt räddades – hade fastnat i motor

Katten skadades svårt när han fastnade i en motor men historien fick ändå ett lyckligt slut.


USA. Tidigare i veckan sjönk temperaturen i Philiadelphia. En hemlös och frusen katt sökte värme sig i en parkerad bils motor. Katten fastnade dock och när bilens ägare körde till jobbet nästa morgon blev situationen livsfarlig. 

Som tur är märkte föraren märkte att något var fel på styrning av bilen, skriver Jezebel, för när han kollade under motorhuven satt katten där och tittade på honom. 

Brännskador på en fjärdedel av kroppen

Den lilla missen hade 25-procentiga brännskador på kroppen när den kom in till veterinären. Ett katthem startade en insamling för att hjälpa "Mr Biscuit" som han döptes till. Det kostade nämligen 11 000 kronor initialt att stabilisera katten och sedan 5500 kronor om dagen att vårda honom. 

Otroligt nog har fonden redan fått in 850 000 kronor. Överskottet kommer att gå till den organisation som har försett honom, och många andra katter med nya hem. 

Mr Biscuit har redan fått en familj som väntar på honom. 

/
/
Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.

Stämmer tobaksjätte för vitt snusberoende

En amerikansk man har stämt tobaksjätten Philip Morris i USA och dess dotterbolag Swedish Match för att ha blivit beroende av vitt snus.

Så många regioner har krigsplacerat läkare

Alla Sveriges regioner utom fem har krigsplacerat läkare, visar en kartläggning som tidningen Sjukhusläkaren gjort. Hur många läkare det rör sig om är hemligstämplat.