Lotta och Elias.
Lotta och Elias. - Foto: Privat

Cancersjuke Elias önskan var att gifta sig med sin sambo – nu går den i uppfyllelse

Elias drabbades av en svår cancer. Hans högsta önskan var att få gifta sig med sin sambo. Två timmar senare var bröllopet mer eller mindre fixat.


 VÄSTERÅS. För ett år sedan drabbades Elias, 31, av gallgångscancer – en svår cancerform där endast en av tio klarar sig.

– Det upptäcktes en tumör i levern i november för lite mer än ett år sedan. Jag genomgick en operation och i januari kom det definitiva beskedet om min cancer. Det var som att hela världen vändes upp och ner men sedan kommer man in i någon sorts karusell med operationer, behandlingar och olika besked hit och dit, säger Elias till Nyheter24.

Hans sambo, Lotta, 28, har varit hans stora stöd och nu är deras båda största önskan om att få gifta sig.

Paret har varit tillsammans i sju år och förlovade sig i december 2013. 

Kommer uppfylla önskningar

Under december månad kommer organisationen Ung Cancer att uppfylla önskningar. En av dessa önskningar är Elias och Lottas.

– Vi har samlat in önskningar från våra medlemmar och fått in 84 önskningar. Tanken är att uppfylla önskningarna och vi vet att folk blir mer givmilda runt jul. Många vill kunna hjälpa till med konkreta grejer, säger Julia Mjörnstedt, generalsekreterare på Ung Cancer.

Bland sakerna som behövs för att bröllopet ska bli av är bland annat en bröllopsklänning, tårta, fotograf och lokal.

Inom två timmar hade det mesta löst sig! Över 3 000 personer "gillade" Ung Cancers statusuppdatering, mer än 900 delade och massor av människor ville vara med och bidra.

"Helt fantastiskt"

Både Elias och Lotta är överraskade över responsen som de hittills har mottagit.

– Det känns helt fantastisk, jag sitter här i chock och med tårar i ögonen. Vi är båda helt chockade. Människor är verkligen underbara, säger Lotta, och Elias fyller i:

– Vi trodde inte att folk skulle ställa upp, det kändes så stort den här önskningen och vi trodde inte att det skulle gå. 

Även Julia är förvånad över den otroligt snabba responsen.

– Jag måste säga att jag inte trodde det, men jag är så himla imponerad av svenska folket. Det finns en vilja att hjälpa och då är vi riktigt snabba på det. Jag är chockad och otroligt imponerad, säger Julia. 

Inlägget i sin helhet:


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man död i villabrand

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.

Sveriges Radio har tekniska problem

Sveriges Radios hemsida och app är delvis ur funktion.

Spelar ingen roll för vikten när du äter

1 timme sedan
Det är inte när på dygnet du äter utan hur mycket som avgör. Det budskapet kommer från amerikanska experter som gått igenom befintlig forskning om hur så kallade ätfönster påverkar vikt och hälsa.