Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Simon startade insamling mot cancer på julafton – firar jul på sjukhuset med mamma

- 24/12/2015, 17:59
Simon startade en Swish-insamling till Cancerfonden.
1 av 3

Simon startade en Swish-insamling till Cancerfonden.

PRIVAT / TT BILD

Här är han med sin mamma som insjuknat i cancer.
2 av 3

Här är han med sin mamma som insjuknat i cancer.

PRIVAT

Pengarna har skickats via Swish.
3 av 3

Pengarna har skickats via Swish.

TT BILD

Simon har haft ett tungt år när hans mamma blivit sjuk i cancer igen. Då ville han se om han kunde samla in pengar till Cancerfonden. Resultatet visar hur givmilda folk kan vara.

På julafton publicerade Simon Röse ett meddelande på sin Facebook-sida. Det var en utmaning att samla in så mycket pengar som möjligt till Cancerfonden. "Jag har alltså dryga 1400 hundra vänner, för att vara exakt 1379 stycken. Om var och en skulle swisha 20 kr skulle vi få ihop hela 27 580 kr!" skriver han. Anledningen är att han vill stötta sin mamma som blivit sjuk, igen, i cancer tidigare i år.

– Jag tänkte att i år har verkligen varit gåvans år så jag ville se hur mycket vi kunde få in, säger Simon Röse till Nyheter24.

Målet var att få in så mycket som möjligt. På bara cirka två timmar har över 26 000 kronor blivit inskickade till initiativet. Simon själv berättar att han är rörd.

– Det är fantastiskt fint att se hur givmilda folk är. Det är personer som jag aldrig träffat som skriver och skickar pengar. Många har följt mig i min mammas kamp och bland annat har mitt fotbollslag varit otroligt stöttande. Det har plingat från telefonen hela kvällen. Jag var tvungen att stänga av notiser på Swish, säger Simon.

Simons största julönskan är att hans mamma ska bli frisk. Han vill genom insamlingen ge tillbaks och stötta kampen mot cancer. Julfirandet är dock lite speciellt för Simon i år.

– Tanken var att vi skulle vara hemma hos oss för att minska resandet. Men mamma var tvungen att åka in till sjukhuset och är där i dag. Hon orkade inte åka hem och när hon inte orkar då är det verkligen så, säger Simon.

Istället ska Simon åka in för att fira lite jul med sin mamma på Södersjukhuset i Stockholm.

– Jag ska inte säga att det är ett julmirakel att vi lyckats samla in så mycket på så kort tid, men det är fantastiskt. Alla gåvor är fina och beloppet spelar mindre roll, säger Simon till Nyheter24.

Läs hans inlägg på Facebook här: