Simon startade en insamling mot cancer på julafton
1 av 4
Simon startade en insamling mot cancer på julafton - Foto: PRIVAT
Simon – killen med hjärtat på rätt ställe
2 av 4
Simon – killen med hjärtat på rätt ställe - Foto: PRIVAT
Simon startade en Swish-insamling till Cancerfonden.
3 av 4
Simon startade en Swish-insamling till Cancerfonden. - Foto: PRIVAT / TT BILD
Simon och hans mamma Jeanette
4 av 4
Simon och hans mamma Jeanette - Foto: PRIVAT

Simon startade en insamling mot cancer på julafton – så mycket har han samlat in

På bara fyra dagar har han lyckats samla ihop en helt enorm summa pengar.


Nyheter24 skrev tidigare om godhjärtade Simon Röse Meyer, som startade en insamling i sin mammas namn till Cancerforskningen. Nu har det gått fyra dagar och Simon har fått in otroliga 178 000 kr.

Simon fick fira jul på sjukhuset tillsammans med sin mamma, då hon länge kämpat mot cancer. Det enda han önskade sig i julklapp var att hans mamma skulle bli frisk – därför startade han en insamling mot cancer. Han postade ett inlägg på sin Facebook där han önskade att hans vänner skulle swisha över 20 kronor, så att de tillsammans kunde få ihop 27 580 kr.


Nu, fyra dagar senare, har inlägget fått stor spridning.

– Det har varit helt sjukt. Jag hade en tanke att vi skulle få över 15 000 i alla fall, men att vi fått in såhär mycket pengar är bara löjligt, säger Simon till Nyheter24.

Fyra dagar efter att Simon startade insamlingen har summan stigit kraftigt, just nu är summan uppe i 178 000 kr. Både vänner, bekanta och okända har engagerat sig genom att ha skickat pengar, hört av sig och delat inlägget.


– Jag brukar inte bli känslosam, men jag blir rörd. Jag är helt tagen av alla dessa människor som har hjälpt till. Vem fan är jag att samla ihop så mycket pengar? Säger han.

Simons mamma, Jeanette Röse Meyers, är stolt över sin son och alla som engagerat sig.

– Hela familjen vill hälsa tack till alla som engagerat sig under hela året och nu under julhelgen. Vi vill säga till alla som är drabbade att man får vara ledsen, men man får också vara glad, det viktiga är att ta varje dag som det kommer. Vi kommer kämpa för att ta oss ur det här, tack som fan, säger han.

I kväll klockan 00.00 kommer insamlingen att avslutas. Pengarna som kommit in går oavkortat till Cancerfonden och Barncancerfonden. Pengarna som kommer in efter att insamlingen avslutas kommer att gå till Ung cancer.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!