Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Cazpers barnvagn blev stulen – då ställde internet upp för familjen

- 18/02/2016, 16:47
Tack vare snälla människor på internet kunde Cazper, sex månader, få en ny vagn. Så här glad blev han.
1 av 3

Tack vare snälla människor på internet kunde Cazper, sex månader, få en ny vagn. Så här glad blev han.

Privat

Familjen: Cazper, Jenny Ehlde och Martin Larsson.
2 av 3

Familjen: Cazper, Jenny Ehlde och Martin Larsson.

Privat

De fick hjälp i gruppen "Den största gruppen på Facebook!"
3 av 3

De fick hjälp i gruppen "Den största gruppen på Facebook!"

Faksimil / "Den största gruppen på Facebook"

När familjens vagn blev stulen ville den ha hjälp att hitta vagnen igen – men när de efterlyste den fick det så mycket mer hjälp än de räknat med.

Martin Larsson och Jenny Ehlde fick en chock när de skulle hämta sonens vagn i trappuppgången. Det var i söndags morse som Jenny gick ut i trapphuset och upptäckte att sonen Cazpers barnvagn var försvunnen.

De drog slutsatsen att någon stulit vagnen och Martin vände sig till Facebook för att efterlysa den. Han skrev på sin egen fb-sida men kontaktade också administratören för gruppen Den största gruppen på Facebook! och frågade om han kunde efterlysa den sex månader gamla sonens vagn där.

I stället för en efterlysning fick paret ännu mer hjälp:

– Administratören sa 'självklart ska vi hjälpa till'. Sen sa han att han ville göra något ännu bättre och föreslog att han skulle hjälpa oss att starta en insamling, vi blev jätteglada att någon ville hjälpa oss så mycket, säger Martin till Nyheter24.

Gruppen har över 100 000 medlemmar och administratören uppmanade medlemmarna att swisha några kronor till paret så de kunde köpa en ny barnvagn.


På kort tid fick de ihop över 1 700 kronor.

– Bara att folk skänker en krona betyder mycket. Folk har varit helt fantastiska, och alla fina ord folk har skrivit... Man tappade lite hoppet om mänskligheten när någon snor en vagn på alla hjärtans dag, men nu kan man vakna och vara glad igen och se att finns fina människor där ute, säger Jenny Ehlde till Nyheter24.

Cazper har fått en nya vagn med hjälp av pengarna folk skänkt och föräldrarna planerar att berätta om det här när han blir äldre.


– Jag tänker mig att när Cazper blir lite äldre ska jag berätta att människor i vår omgivning hjälpt oss. Man vet inte hur framtiden ser ut och det är fint att veta att det finns så mycket kärlek i världen, säger Jenny.

De vill rikta ett stort tack till gruppen Den största gruppen på Facebook! och till administratören som hjälpte dem att ersätta den försvunna vagnen.

– Det har verkligen varit en tuff månad för oss ekonomiskt, så det har varit till stor hjälp och vi är sjukt tacksamma, säger Martin.