Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pyroman begärd häktad

- 12/10/2008, 13:46 -

Pyromanen har nu häktats, misstänkt för tre mordbränder i Ystad.

Den 44-årige så kallade gryningspyromanen har begärts häktad misstänkt för tre mordbränder i Ystad i torsdags.

Åklagare Pehr Ola Pehrsson tar även med en serie mordbränder i somras i Simrishamn i häktningspromemorian.

Häktningsförhandlingen sker under söndagseftermiddagen i Lund bakom stängda dörrar.

Polisen inriktade sig genast på 44-åringen när larmen om bränderna i Ystad kom in i torsdags morse. Mannen kunde också gripas gående på Surbrunnsvägen nära två av de adresser som eldhärjades.

Biträdande förundersökningsledaren Dan Granvik anser det fullkomligt klart att två av bränderna var anlagda, men tror att också den tredje var det.

Gryningspyromanen har figurerat i utredningarna av minst ett 50-tal anlagda bränder i Kristianstad, Ystad, Skurup och Simrishamn de senaste åren.

Mannen åtalades 2003 för en grov mordbrand i Heliga Trefaldighetskyrkan i Kristianstad, men friades av både tingsrätt och hovrätt. Likadant gick det när han stod åtalad för en anlagd brand i Västra Vemmenhögs kyrka utanför Skurup året därpå. Både tingsrätt och hovrätt friade.

Dömd blev han däremot hösten 2005. Svea hovrätt gav honom då tre års fängelse för två försök till mordbrand i Mora.

I somras satt 44-åringen häktad misstänkt för bränder i Simrishamn, men fick släppas i brist på bevis. Åklagaren hoppas nu få fast honom även för dessa bränder.

TT//Anas González Cruz

Skrivet av: