Gruvhålsfallet i Norberg.
Den skadade kvinnan hittades i ett djupt gruvhål. Arkivbild. - Foto: Sjöfartsverkets Sjö- och flygräddningscentral JRCC/TT

Advokat lämnar gruvhålsfall – företrädde misstänkte mannens exfru

Den advokat som företräder den häktade mannen i gruvhålsfallet i Norberg begär att bli entledigad från sitt uppdrag. Anledningen är att hon kan vara jävig eftersom hon var målsägandebiträde åt mannens exfru i ett tidigare fall, rapporterar SVT Nyheter.


”Under utredningen har framkommit omständigheter som kan innebära jäv för undertecknad”, skriver advokaten Maria Wilhelmsson i ett mejl till tingsrätten.

Mannen, som är i 40-årsåldern, sitter häktad misstänkt för mordförsök och våldtäkt efter att en kvinna hittats skadad i ett cirka 25 meter djupt gruvhål i Norberg. Här kan du läsa allt vi vet om den misstänkte mannen.

Man misstänks för mordförsök i Norberg – exfrun försvunnen

Mannens exfru försvann under 2020 i Surahammar. Polisen gjorde då flera efterforskningar men hon hittades aldrig. Ärendet om den försvunna kvinnan har nu börjat granskas på nytt.

Här kan du läsa om tidigare fruns larm om gruvhålsmannen – innan hon försvann.

— Det är fortfarande bara en anmälan om en försvunnen person. Det är ingen brottsrubricering i ärendet, säger Johan Thalberg, presstalesperson polisområde Västmanland.

Inga fysiska eftersökningar är planerade för tillfället. Det polisen nu gör är att titta närmare på de uppgifter som finns för att sedan göra en ny bedömning av ärendet, säger Thalberg.

— Jag kan inte gå in på vad som föranlett detta men det finns information som gör att polisen återigen tittar på ärendet, säger han.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!