Daniel Nyqvist dömdes för dubbelmordet i Linköping.
Daniel Nyqvist dömdes för dubbelmordet i Linköping. - Foto: Johan Nilsson/TT och Polisen/TT

Så lever Daniel Nyqvist i dag – dömdes för dubbelmordet i Linköping

Daniel Nyqvist dömdes för det omskrivna, och under 16 år olösta, dubbelmordet i Linköping. Nyheter24 har kikat närmare på hur Daniel Nyqvist lever i dag – och enligt egen utsago "trivs" han med sin tillvaro.

Sammanfattning av artikeln
  • Här vårdas Daniel Nyqvist
  • Permissionerna
  • Risken för återfall

Det var under den tidiga morgonen, den 19 oktober 2004, som den då 21-årige Daniel Nyqvist gick till brutal attack mot Mohammad Ammouri, 8, och Anna-Lena Svensson, 56.

Bägge två dog av sina svåra stickskador, och fallet förblev olöst i hela 16 år. I juni 2020 kunde nämligen släktforskaren Peter Sjölund, baserat på dna som hittades i anslutning till mordplatsen, ringa in två bröder: varav den ena var just Daniel Nyqvist.

Här kan du läsa om hur Daniel Nyqvist levde efter dubbelmordet i Linköping.

När dömdes Daniel Nyqvist för morden i Linköping?

Daniel Nyqvist dömdes den 1 oktober 2020 för två fall av mord till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. 

Ökända svenska brottslingarna som släppts fria – så lever de i dag: ”Jobbar inom kyrkan"

Daniel Nyqvist i dag – vårdas i Vadstena

Så sent som i slutet av mars i år tog förvaltningsrätten i Linköping beslut om att Daniel Nyqvist, som numera går under annat efternamn, fortsatt ska få sluten rättspsykiatrisk vård vid Regionkliniken i Vadstena.

I dokument från förvaltningsrätten, som Nyheter24 tagit del av, framgår att vården hittills fungerat "komplikationsfritt", och att Nyqvist är nöjd med sin tillvaro.

"Han trivs på avdelningen och förstår att vården inte kan avslutas i nuläget", står det i ett utlåtande, där man också slår fast att risken för återfall i grov brottslighet bedöms som hög om hans behandling skulle upphöra.

Här kan du läsa om hur Lasermannen lever i dag.

Daniel Nyqvist kan få permissioner

Förvaltningsrätten överlämnade dessutom till chefsöverläkaren på Regionkliniken i Vadstena att ta beslut om Daniel Nyqvists permissioner. Bland annat ska han då få besöka "en närliggande matbutik" en gång i veckan, samt gå en promenadrunda tre gånger i veckan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!