Hässelbypappan döms till vård.
Gosedjur, blommor och ljus vid den plats där två barn hittades med livshotande skador utanför ett bostadshus i Hässelby i höstas. Ett av barnen avled av sina skador. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Hässelbypappan kastade sina barn från femte våningen – nu faller domen

En man i 40-årsåldern döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för mord och mordförsök på sina två barn i Hässelby i höstas, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm.


Barnen hittades allvarligt skadade i november 2021 vid ett bostadshus i Hässelby i nordvästra Stockholm, efter att mannen knivskurit och kastat ut dem från femte våningen. Morgonen efter kom beskedet att det ena barnet avlidit av sina skador.

Hässelbypappan döms till rättspsykiatrisk vård

Mannen har erkänt handlingarna men nekat till brott. En rättspsykiatrisk undersökning har visat att mannen har en allvarlig psykisk störning, och att så var fallet även vid tidpunkten för gärningen.

Han döms nu för mord och mordförsök till rättspsykiatrisk vård, rapporterar Sveriges Radio.

Hässelbypappans försvar: "Strålning"

I förvaltningsrättens dom framgår att den misstänkte pappan, sedan sommaren 2021, varit övertygad om att familjen blivit utsatta för ”strålning eller elektromagnetiska fält” i lägenheten i Hässelby.

Han ska därför, vid flera tillfällen, ha filmat och väckt sina barn mitt i natten för att ställa frågor om hur de upplevde den påstådda strålningen, vilket Nyheter24 tidigare rapporterat om.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!