En flicka greps i lördags, misstänkt för mordet på en person under 15. Enligt uppgifter till Aftonbladet var offret hennes lillebror
En flicka greps i lördags, misstänkt för mordet på en person under 15. Enligt uppgifter till Aftonbladet var offret hennes lillebror - Foto: Janerik Henriksson/TT

Flicka misstänks ha mördat sin lillebror – finns larm om tidigare våld

En flicka under 18 år anhölls under natten till söndagen misstänkt för mord i Vällingby i västra Stockholm. Offret är under 15 år, och ska enligt uppgifter till Aftonbladet vara hennes yngre bror.


Polisen larmades till Vällingby i västra Stockholm på lördagen och en minderårig person anhölls sedan på kvällen misstänkt för mordförsök.

Brottsrubriceringen ändrades på söndagseftermiddagen till mord efter att offret avlidit.

På måndagen uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande att offret var under 15 år.

Då ville polisen inte gå ut med några detaljer kring brottet eller om den misstänkte och offret har någon relation till varandra. Men enligt uppgifter från Aftonbladet ska det röra sig om en minderårig flicka som bragt sin yngre bror om livet.

Åklagare och advokat avböjer att kommentera fallet

Josefina Yalo har utsetts till åklagare i ärendet och kan inte lämna någon mer information om utredningen, skriver Åklagarmyndigheten i pressmeddelandet.

Advokaten Robin Söder företräder den misstänkte flickan, och inte heller han vill säga något om huruvida den misstänkte har hörts, eller kommenterat anklagelserna.

– Jag lämnar inte några kommentarer överhuvudtaget i nuläget, säger Robin Söder till Aftonbladet.

Mordet ska enligt polisen ha skett inomhus. En eventuell häktningsframställan ska lämnas in senast onsdag förmiddag.

Uppgifter: Det finns tidigare larm om flickan

Enligt uppgifter till Aftonbladet under måndagen ska det ha funnits en historik kring den mordmisstänkta flickan. Offret ska bland annat ha slagit larm om att flickan varit våldsam mot honom och deras mamma. 

Enligt uppgifter till tidningen ska det även ha larmats om hjälp för flickan vid flera tillfällen innan det misstänkta mordet i lördags.

Nu begärs flickan häktad

Under onsdagen begärs den minderåriga flickan häktad på mordet på sin lillebror. Senare under eftermiddagen häktades hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!