Sommarvärmen håller i sig hela helgen i södra halvan av landet.
Sommarvärmen håller i sig hela helgen i södra halvan av landet. - Foto: Marko Säävälä/Jonas Ekströmer/TT

Sommarvärmen är tillbaka: Här blir det 30 grader

Augusti fortsätter att leverera vackert väder. Resten av veckan bjuder på rejäl sommarvärme och molnfri himmel i stora delar av landet.


Är du en av dem som fortfarande har semester? Då är det bara att packa badkläderna och ge sig ut! I alla fall om du bor i södra halvan av vårt avlånga land. 

– Under onsdagen börjar varmare luft leta sig upp över landet från sydost, säger Max Schildt, meteorolog på SMHI, til Nyheter24.

Här blir det 30 grader

Under torsdagen blir det ännu varmare. Allra varmast blir det framförallt ute vid kusten i Östersjölandskapen, från Småland och upp till Hälsingland.

– Dessutom blir det ganska soligt både imorgon (onsdag reds anm.) och torsdag. Det kommer knappt vara något moln att vila ögonen på, säger Schildt. 

Håller i sig över helgen

Det varma vädret håller i sig även i helgen. I Stockholms skärgård och kusten i Götaland kan det bli upp till 30 grader även då. 

– Det är ett stabilt väderläge i söder. Det kan bli ganska varmt i norr också, med vädret där är ostadigare, säger Max Schildt. 

Strålande Way out west-väder

Ska du till Göteborg och gå på Way out west, så ser det ut som du kan lämna både stövlar och paraply hemma – för ovanlighetens skull.

Som det ser ut nu är chansen till regn noll, solen ska skina och temperaturen kommer att ligga på behagliga 21 till 23 grader.

Sol
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.