En förundersökning om grov misshandel har upprättats efter att en man blivit knivskuren och hotad i sitt hem i Göteborg.
En förundersökning om grov misshandel har upprättats efter att en man blivit knivskuren och hotad i sitt hem i Göteborg. - Foto: Björn Larsson Rosvall/Arkivbild/TT

Man knivskuren – pistolhotades i sitt hem

En man blev hotad med pistol och kniv i sitt hem i Biskopsgården i Göteborg, skriver polisen på sin hemsida. Larmet inkom strax efter klockan 13 på onsdagen.


Det är oklart om gärningsmännen stal något från mannen, och de inblandade ska inte heller ha haft någon tidigare relation till varandra.

— De har kommit hem till honom i hans lägenhet och framför allt hotat honom med kniv och pistol, men han har även fått en skärskada i armen och ambulans kom till platsen, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

— Det verkar inte så enligt det första snacket vi har haft med honom, säger Adlersson.

Motivet ännu oklart

En förundersökning om grov misshandel har upprättats och brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning. Polisen har även sökt i området efter eventuella spår.

TT: Vet man något om vad motivet skulle ha varit?

— Nej, det är väldigt oklart än så länge. Det kan ha varit så att de stulit något som vi inte vet än, vi får prata mer med mannen, säger Peter Adlersson.

Ingen är ännu gripen misstänkt för brottet.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!