En berusad man stormade familjens bostad och lämnade bajsspår på golv och väggar.
En berusad man stormade familjens bostad och lämnade bajsspår på golv och väggar. - Foto: Claudio Bresciani/Fredrik SandbergTT

Gjorde inbrott hos familj på fyllan – lämnade bajsspår i bostaden

I Söderhamn i början av 2022 sprang en främmande man in i en familjs bostad. Han rusade mot toaletten och lämnade avföring på golv och väggar. Nu åtalas han för hemfridsbrott och ofredande, och krävs på över 60 000 kronor i ersättning.


Det var en vinterkväll 2022 som familjen hade gått och lagt sig på övervåningen som de plötsligt uppfattade ett udda och högt ljud från hallen. En av föräldrarna gick då ned och möttes av en man som forcerat sig in i bostaden – mannen var då märkbart berusad, rapporterar Söderhamns-Kuriren.

Barnen i familjen blev rädda och låste in sig i ett rum samtidigt som ena föräldern flertalet gånger bad mannen att avlägsna sig från familjens bostad. 

Istället för att avlägsna sig från platsen sprang mannen in på badrummet. Inifrån toaletten ska han ha skrikit "gör vad fan ni vill med mig, ring polisen då", enligt förundersökningen.

Avföring på golv och väggar i badrum och hall

När mannen väl hade lämnat familjens bostad upptäckte de att han lämnat avföring på golv och väggar, både i badrum och hall. 

"Det stinker i hela nedervåningen", står det i polisens händelserapport. Nu åtalas mannen, som är i 65-årsåldern, för hemfridsbrott och ofredande. Förutom att han åtalas för brott krävs mannen också på ersättning.

I förhör med polisen ska mannen ha förklarat att han blev akut nödig på väg hem från en utekväll i Söderhamn. Mannen menar att han varit så pass berusad att han av misstag gått in i fel hus. Han trodde sig ha gått in hos en närstående som ska bo i samma område. 

Barnen vågar inte gå på toaletten

I förhör har ena föräldern berättat att barnen i familjen mått mycket dåligt efter händelsen. Barnen vågar inte gå på toaletten utan sällskap, och dubbelkollar hela tiden så att ytterdörren verkligen är låst, fastän det gått flera månader efter händelsen, skriver tidningen.

Brottsoffermyndighetens rekommendation är att mannen krävs på över 60 000 kronor, vilket är en totalsumma för de enskilda kränkningarna, gentemot alla familjemedlemmar.

Mannen ska i förhör nekat till brott och godtar inte det föreslagna ersättningsanspråket och menar att det aldrig var meningen att familjen skulle drabbas av att han gick fel.

Nu ska både familjemedlemmarna och mannen höras i Hudiksvalls tingsrätt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!