Den regeringstrogna tidningen Sabah i Turkiet kritiserar SVT:s Svenska nyheter.
Den regeringstrogna tidningen Sabah i Turkiet kritiserar SVT:s Svenska nyheter. - Foto: Darko Bandic/AP/TT och Christine Olsson/TT

Turkiska tidningens ord om SVT-programmet: "En skam"

Ett satirinslag i SVT:s program "Svenska nyheter" har fått regeringstrogna turkiska dagstidningen Sabah att reagera. I programmet skämtades det friskt om landets president Recep Tayyip Erdogan och hans krav för att Sverige ska gå med i Nato.


Tidningen Sabah kallar satirinslaget i SVT-programmet "Svenska nyheter" för en "skam i svensk tv".

"Är det så här de ska komma med i Nato?", frågar sig tidningen, som påpekar att Turkiet har möjlighet att använda sitt veto för att hindra att Sverige går med i försvarsalliansen.

Komikern om Erdogan: "Ligger där och fiser"

Svensk-kurdiske komikern Kadir Meral fick stort utrymme i den senaste sändningen när programmets vinjett byttes till "Kurdiska nyheter", och han tog över som programledare. 

Med "skandalösa ord", enligt tidningen, som också påpekar att slagord som "länge leve demokratin" ropades i slutet av programmet.

— Just nu släpps det ut miljontals ton metangas i havet, sade Kadir Meral bland annat i sitt inslag.

— Allt pekar på att det är Erdogan som ligger där och fiser för att han ätit för mycket shishkebab.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har fortsatt att hota med att blockera Sveriges och Finlands medlemskap i Nato. Förhandlingarna väntas fortsätta under veckan.

TT
/
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.