Polisens bombtekniker och bombrobot arbetar på platsen där den nu åtalade placerade ut en av sina bomber tidigare i år. Arkivbild.
Polisens bombtekniker och bombrobot arbetar på platsen där den nu åtalade placerade ut en av sina bomber tidigare i år. Arkivbild. - Foto: TT

Åtal: Tillverkade bomber hemma i lägenheten

Mannen tillverkade bomber hemma i bostaden– sedan placerade han ut dem utanför en restaurang och i den fastighet där han bor. Nu åtalas han för flera fall av försök till allmänfarlig ödeläggelse alternativt grovt olaga hot och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.


Mannen, som är i 45-årsåldern, förvarade enligt stämningsansökan dessutom en bomb i sitt vindsförråd i flerfamiljshuset där han bor mitt i centrala Malmö.

En av bomberna placerades utanför en restaurang i Broby i Östra Göinge i Skåne i mitten av januari tidigare i år. Ett misstänkt föremål hittades då vid lunchtid utanför en pizzeria. Avspärrningar upprättades och Nationella bombskyddet kallades till platsen. Inga personer ska ha skadats.

Mannen åtalas även för grovt vapenbrott då han förvarat en revolver, två pennpistoler, ett armborst och 746 patroner i sin bostad.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!