Bilderna är genrebilder.
Bilderna är genrebilder. - Foto: Johan Nilsson/TT och Hossein Salmanzadeh/TT

Polisen: Försvunna flickan håller sig undan frivilligt

Den försvunna tonårsflickan som misstänks ha blivit utsatt för grooming håller sig undan frivilligt, enligt polisen. Ingen sökinsats pågår från polisens sida eftersom man inte vet var man ska leta.


Polisen misstänker inget brott i samband med att den flicka i yngre tonåren som misstänks ha blivit utsatt för grooming försvann.

— Hon håller sig borta frivilligt. Hon vet om att anhöriga letar efter henne men hon har valt att inte ge sig till känna, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Väst.

Flickan försvann från skola i Värmland

Flickan försvann från sin skola i Värmland i torsdags. Uppgifter tyder på att hon reste med tåg till Göteborg för att träffa en man i 20-årsåldern.

Mannen har nu begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för att träffa ett barn i sexuellt syfte, så kallad grooming. Han är dock inte misstänkt för att ha med flickans försvinnande att göra.

Polisen söker inte efter flickan

Polisen har för närvarande ingen sökinsats efter flickan.

— Hon kan lika gärna vara i Stockholm som i Göteborg, eller på väg tillbaka upp till Värmland. Det vet vi inte, säger Thomas Fuxborg.

TT: Hon är väldigt ung, borde man inte leta ändå?

— Hade någon gjort någon iakttagelse om att hon synts på någon buss eller något tåg eller befunnit sig i en butik så hade vi haft en plats att leta på. Men vad jag känner till så har vi ingen plats att leta på, säger Thomas Fuxborg.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!