En man som greps i augusti och har suttit häktad sedan dess åtalas nu för flera sexuella ofredanden mot barn.
En man som greps i augusti och har suttit häktad sedan dess åtalas nu för flera sexuella ofredanden mot barn. - Foto: Janerik Henriksson/TT

Man åtalas för sexbrott mot flera barn i mellanstadieåldern

En man i 20-årsåldern åtalas för sexuella ofredanden mot fyra olika barn i mellanstadieåldern i Kungsbacka kommun. Flera av händelserna skedde utomhus, då mannen försökt greppa tag i barnen.


I somras fick polisen i Kungsbacka in fler än tio anmälningar om sexuella ofredanden mot barn på olika platser i kommunen. I augusti greps en man i 20-årsåldern, som nu åtalas misstänkt för brott mot fyra olika barn.

Bland annat åtals mannen för ett försök till våldtäkt mot barn då mannen försökt genomföra en sexuell handling med en flicka. 

Två fall av sexuellt ofredande mot barn

I andra hand yrkar åklagaren på att mannen ska åtalas för sexuellt övergrepp mot barn eller sexuellt ofredande för händelsen.

Mannen åtalas även för ytterligare ett fall av sexuellt ofredande samt två fall av sexuellt ofredande mot barn. Samtliga målsägande är i mellanstadieåldern. Flera av händelserna har inträffat på gångbanor i närheten av skolor.

"Förnekar misstankar"

Mannen själv nekar till brott.

— Min klient förnekar samtliga misstankar. Det är allt vi har att meddela i nuläget, säger försvarsadvokat Helen Jagebro, till Göteborgs-Posten.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!