Adelia Thörn Karlsson, 25, är en av många som söker efter försvunna Tove i Vetlanda.
Adelia Thörn Karlsson, 25, är en av många som söker efter försvunna Tove i Vetlanda. - Foto: Missing People, Mikael Fritzon/TT och Privat

Adelia, 25, letar efter försvunna Tove i Vetlanda: "Känns självklart"

21-åriga Tove har nu varit försvunnen i över två veckor – trots omfattande sökinsatser av både polis och frivilliga. En av de som söker efter den unga kvinnan är Adelia Thörn Karlsson.
– Det blir extra känslosamt i en så här liten stad, säger hon till Nyheter24.


På lördagen den 15 oktober besökte Tove, 21, nattklubben Nöjet i centrala Vetlanda, men sedan natten mot söndagen den 16 oktober har ingen sett den unga kvinnan.

Polisen har gripit två unga kvinnor, vilka ska vara bekanta med Tove, som häktats på sannolika skäl misstänkta för människorov. Trots detta och trots att över 2 000 personer, utöver polisen, sökt efter 21-åringen har hon ännu inte återfunnits. 

Här kan du läsa om vad Missing People sagt om sökandet efter Tove i Vetlanda.

Adelia om sökandet efter Tove: "Känns självklart"

En av de frivilliga som, tillsammans med organisationen Missing People, letat efter Tove är 25-åriga Adelia Thörn Karlsson

– Det känns självklart att söka efter Tove eftersom jag känner henne och hennes familj. Jag närvarar även för att det krävs så lite från just mig för att kunna göra så mycket tillsammans i grupp, säger hon till Nyheter24.

Adelia har medverkat vid flera av de sök man genomfört.

– Vi söker alltid i grupp, vilket är skönt. Med tanke på omständigheterna kommer det tillfällen som ger lite adrenalinpåslag, säger hon, men beskriver samtidigt hur känslorna går upp och ner under dagen:

– Ibland känner jag för att be om ursäkt att jag inget hittat. Men då brukar jag tänka att ett sök utan fynd är också ett sök av värde.

Läs vad vi vet om kvällen då Tove försvann i Vetlanda här.

"Kommer fortsätta söka om det krävs"

Vidare beskriver Adelia hur de allra flesta som deltar vid sökandet har någon de känner med sig. 

– När Missing People sedan börjar informera om hur dagens sök kommer se ut brukar stämningen bli tyst och svår att ta på. Det hela är såklart en sorglig situation. Jag tror det blir extra känslosamt i en så här liten stad där många känner till varandra.

Trots att man ännu inte gjort några fynd är Adelia fortsatt motiverad inför framtida sökinsatser.

– Jag vill medverka vid så många sök jag kan så länge det krävs. Hittills har jag medverkat fem dagar och jag kommer fortsätta söka om det krävs för att hitta Tove, säger hon och fortsätter:

– De anhöriga visar otrolig uppskattning till alla som söker. De bidrar med sin närvaro och ordnar med tilltugg i samband med sökinsatsen. Då känns insatsen extra givande och självklar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

1 timme sedan
Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.