Skansen-Jonas och Sir Väs.
Skansen-Jonas och Sir Väs. - Foto: Tim Aro / TT

Skansen-Jonas ärliga svar – så rädd var han när Sir Väs var på rymmen

Kungskobran Sir Väs var på rymmen från sitt terrarium i en dryg vecka. Under tiden verkade Skansen-Jonas Wahlström ta det hela med ro, men hur orolig var han egentligen?


Kungskobran Sir Väs, eller Houdini som han numera heter, är tillbaka i sitt terrarium på Skansen sedan i måndags. Den giftiga ormen rymde genom en lampa den 23 oktober, och oturligt nog befann sig Akvariums chef Skansen-Jonas Wahlström då på djurkonferens i Teneriffa.  

Under rymningen verkade Jonas Wahlström ta det hela med ro, något han fått kritik för i podden "Alex & Sigge".

– Han skulle kunna vara halshuggen i media men står där ännu en gång leende. Hans sätt att hantera media, det har ju hållit på i ganska många år nu. Det har ju varit en del riktiga djurhaverier, och han lyckas göra barnprogram av det. Han får media att tro att det är en bagatell det som hänt, säger duon i podden. 

Här kan du läsa om Skansen-Jonas svar på Alex Schulman och Sigge Eklunds kritik om Sir Väs.

Skansen-Jonas: "Jag sa fakta"

I en intervju med Aftonbladet berättar Jonas Wahlström om hur han kände när Sir Väs på rymmen och om det någonsin var någon fara för allmänheten. 

– Jag sa fakta. Jag anser att man inte behöver överdramatisera. Kungskobran är en lugn och ickeaggressiv art. Däremot är det världens största giftorm, men att den skulle ha tagit sig ut ur huset ansåg jag som osannolikt eftersom alla ventiler och kanaler var täckta av nät, säger han till tidningen.

Funderar du på om man blir rik av att jobba på Skansen? Här kan du läsa om miljonregnet över Jonas Wahlström.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!