Pojken döms för mordförsöket på skolan i Växjö.
Pojken döms för mordförsöket på skolan i Växjö. - Foto: Jessica Gow/TT och Kicki Nilsson/TT

15-åring försökte mörda klasskamrat i skolan: "Beredd att ta livstid"

En 15-årig pojke i Växjö som åtalats för mordförsök mot en klasskamrat som knivhöggs på skolan i slutet av september har fått sin dom. Han döms av Växjö tingsrätt till sluten ungdomsvård i ett år och två månader för bland annat mordförsök och grovt olaga hot, rapporterar P4 Kronoberg.


Pojken utdelade två knivhugg mot den andre elevens överkropp på skolan i Växjö. 

Eleven som angreps fördes till sjukhus, men ska ha klarat sig undan med lindrigare skador. Efter attacken jagade 15-åringen ytterligare en elev, enligt vad åklagaren tidigare uppgett, rapporterar P4 Kronoberg.

Pojkens hotade klasskamraten på Snapchat

Han åtalades också för att på Snapchat ha hotat klasskamraten som knivhöggs två dagar före händelsen på skolan. Då skulle 15-åringen enligt åklagaren bland annat sagt att han var "beredd att ta livstid", enligt P4 Kronoberg.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nedåt för börsen inför påskhelgen

Våldsam kvinna efterlyst – rymde från rättspsyk

Polisen har efterlyst en kvinna i 40-årsåldern som rymde från rättspsyk i Falköping för en månad sedan, rapporterar P4 Skaraborg. Kvinnan bedöms vara våldsam.

Bensinpriset höjs inför påskhelgen

Ledande drivmedelskedjor höjer bensinpriset inför påskhelgen, som traditionellt präglas av många bilar ute på vägarna.

Israelisk militär: Över 200 dödade vid sjukhus

Strider och bombardemang fortsätter vid sjukhus i Gaza. Den israeliska militären hävdar att över 200 beväpnade personer har dödats vid al-Shifasjukhuset i Gaza stad.

Anhöriga släppta efter mordet i Mark

De två anhöriga till den mordmisstänkta 17-åringen i Mark har släppts. Misstankarna kvarstår dock, rapporterar Mark-Posten.

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Påsken 2024 har anlänt vilket har fått polisen att gå ut med både varningar och starka uppmaningar till alla de som reser bort under påskhelgen. Du bör nämligen ta höjd för allt från hur du förebygger inbrott till hur du ska tänka om du går på fjällvandring.