Tishko Ahmed mördade Wilma Andersson i november 2019.
Tishko Ahmed mördade Wilma Andersson i november 2019. - Foto: Privat

Utbrott, isolering och mobbning – Tishko Ahmeds våldsamma år i fängelset

Tisko Ahmed sitter av ett 18 år långt fängelsestraff för mordet på Wilma Andersson. 25-åringens senaste år i fängelset har varit turbulent och han har flyttats runt till tre olika anstalter av högsta säkerhetsklass.


Wilma Andersson var bara 17 år gammal när hon mördades av sin ex-pojkvän Tishko Ahmed i november 2019. Hennes huvud hittades i en resväska i parets gemensamma lägenhet i Uddevalla, men resten av hennes kropp har fortfarande inte återfunnits. 

Ahmed dömdes mot sitt nekande till 18 års fängelse av hovrätten, och sitter sedan december 2020 av sitt straff på anstalt. 

Nyheter24 har tidigare skrivit om 25-åringens stökiga liv i fängelset. Han började avtjäna sitt straff på Kumla, där han placerades i avskildhet flera gånger eftersom det fanns en hotbild mot honom. 

Wilma Andersson mördare flyttades sedan till Tidaholm, innan han hamnade på Salbergaanstalten. 

Här kan du läsa om när Tisko Ahmed försökte dejta en kvinnlig anställd på Salbergaanstalten.

Wilma Anderssons mördare har bytt anstalt tre gånger – senaste året 

Tishko Ahmeds tid i fängelset har varit fortsatt stökig. 25-åringen har suttit på tre olika anstalter – bara i år. 

I april 2021 flyttades 25-åringen till Tidaholm från Salberga, och sedan dess har det rasat in rapporter om hot, utbrott och bråk, skriver Expressen. 

Mellan 25 februari och 1 mars satt Wilma Anderssons mördare isolerad efter att ha ofredat en annan intagen allvarligt. Han hade även varit drivande i att frysa ut en fånge som var ny på anstalten. 

I maj fick Ahmed ett raseriutbrott och anklagade personalen för att ha tagit en del av en rakapparat. Med enbart en handduk runt midjan slog han i dörrar och skrek. I förhör sa han: ”Personalen kan knalla honom eller vad ni vill, han bryr sig inte. Fucking skit”.

Senare samma månad fick 25-åringen spendera över en månad på isoleringen. Detta efter att andra intagna vittnat om att Tishko Ahmed uppträtt hotfullt och provocerande. 

Anstalten Hall utanför Södertälje där Tishko Ahmed sitter. Foto: Lars Pehrson/TT

Så lever Tishko Ahmed i fängelset i dag 

I juni förflyttades Tishko Ahmed omgående till Salberga. Samma dag som han anlände till anstalten var han inblandad i en allvarlig incident. 

Ett stort bråk utbröt på en rökbalkong och en övervakningsvideo fångade hur flera intagna sparkade och slog någon. Efter slagsmålet hade 25-åringen skador som tydde på att han utsatts för allvarligt våld. 

För sin egen säkerhet sattes Wilma Anderssons mördare då i en månads isolering. Under den så varnades han även efter att ha kallat en i personalen för hora. 

I augusti flyttades Tishko Ahmed till den tredje anstalten för året, Hall utanför Södertälje. Där har 25-åringens mördare fortsatt att missköta sig. Oroligheter har gjort att alla på hans avdelning isolerats. ”Intagna är ute i korridoren och skriker på varandra”, skriver Kriminalvården i en rapport enligt Expressen.

Tishko Ahmeds iskalla sms till Wilma Anderssons mamma efter mordet

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.