Onsdag 22 Sep
Stockholm

Brandbilar kameraövervakas

Räddningstjänsten vill att brandbilarna ska utrustas med övervakningskamera sedan ungdomar i Rosengård i Malmö startat en serie av attacker mot utryckande brandmän.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALMÖ. Brandmän attackeras mitt i utryckning. Räddningstjänsten har ryckt ut vid brandlarm för att sedan komma till platsen och upptäcka att det inte brinner. De möts av stenkastande ungdomar och glåpord.

– Om de som kastar sten vet att det finns en kamera på bilen kan det fungera förebyggande, säger Attilla Jensen, chef för räddningstjänstens distrikt Jägersro.

Malmöstadsdelen Rosengård har drabbats av mycket oroligheter. Konflikten ligger en bit tillbaka i tiden sedan en moské brann ner och brandmännen ansågs varit passiva vid utryckningen. Det hela har slutat med att många brandmän känt sig otrygga och oförmögna att utföra sitt arbete.

– Om vi kan vidta åtgärder för personalen som gör att de känner sig tryggare när de åker ut på larm så är det värt att pröva, säger Attilla Jensen.

Det är nu upp till Länsstyrelsen att besluta om brandbilarna kommer utrustas med övervakningskameror, rapporterar Sveriges Radio Malmö.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela