Demonstration slutade i kalabalik

Demonstranter kastade flaskor och söp inne på SEB:s kontor.


Vid halvsextiden kastade ett antal svartklädda och maskerade demonstranter flera flaskor mot polisen vid Triangeln i centrala Malmö. Polisen höll sig dock mycket passiv. 400 kända aktivister har hittills identifierats av polisen, och de befarar att det kan bli mer oroligheter under kvällen.

European Social Forums stora demonstrationståg, som avgick från Rosengård vid 15-tiden, når inte förväntningarna. 10 000 personer har deltagit i den, vilket är betydligt lägre än de 20 000 som det spekulerats kring. Demonstrationståget är omkring en kilometer långt.

En mängd organisationer, allt från svenska miljöpartiet till Kommunistiska Arbetarepartiet i Iran, deltog. Polisuppbådet längs kortegevägen var massivt och kravallutrustad polis fanns överallt längs med sträckan på 7,5 kilometer.

Åtminstone förmiddagen ägnades åt att slicka såren efter fredagskvällens kravaller i centrala Malmö i samband med Reclaim the Streets demonstration.

På lördagen påminde bara krossade rutor och klotter om vad som hände på Triangeln och Föreningsgatan under fredagskvällen. Värst utsatt var SEB:s kontor som fick samtliga fönster krossade. Det finns också spår, bland annat ölburkar, som visar att personer varit inne på kontoret.

- Jag känner vanmakt. Man blir förtvivlad, säger Ingrid Jönsson, SEB:s regionchef i södra Sverige till Sydsvenskan på nätet efter att ha besökt kontoret.

Klottret och de krossade fönstren innebär kostnader för tusentals kronor, skriver TT i ett telegram.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.