Rosengård: polisen struntar i SOS-larm

- 04/10/2008, 21:41 -

Först efter flera larm åkte polisen till förorten.

Ett par timmar efter att den 61-årige mannen fick permission från psykkliniken försökte han strypa sin särbo, uppger Kvällsposten.

Efter att kvinnan föll ihop livlös hängde mannen sig i ett träd.

– Detta är djupt, djupt tragiskt för patienten, för anhöriga och för oss, säger Herman Holm, divisionschefen på Umas-psykiatrin

Den 57-åriga kvinnan överlevde. Det var i torsdags som hon träffade sin särbo i dennes lägenhet i Malmö. Helt oväntat la han en sladd runt hennes hals och drog åt så hårt att kvinnan föll ihop på golvet.

Mannen ska sedan ha rusat ut och hängt sig i ett träd med hjälp av sina jeans.

En ung pojke hittade mannen och larmade polisen. Men polisen kom inte. De trodde att det handlade om ett skämt i förorten Rosengård. Den unga pojkens kompis berättar:

– Först trodde polisen inte på min kompis. Men sedan, när fler ringde, kom de hit, säger 15-åringen.

Då var 61-åringen redan död.

Kvinnan ska ha legat medvetslös en lång stund innan hon vaknade till och larmade polisen. Polisen rubricerar brottet som mordförsök.

Den döda mannen vårdades på en självmordsklinik för att han var självmordsbenägen, uppger Kvällsposten.

–Personalen har gjort allt man rimligen kan. Funderat, kollat, haft samtal med olika personer. Man kan inte kräva att vi alltid gör rätt bedömning, men man kan kräva att vi faktiskt gör en bedömning. Och så har det varit i det här fallet, säger Herman Holm till Kvällsposten.

Skrivet av: