Visste du att det finns vip-kort hos McDonald's.
Visste du att det finns vip-kort hos McDonald's. - Foto: Martina Holmberg/TT och Stella Pictures

McDonald's vip-kort ger gratis mat – här är de som fått ett

För många vore det en dröm att få äta på McDonald's helt gratis, men faktum är att det för vissa välkända ansikten är verklighet. Några lyckligt lottade har nämligen tilldelats särskilda vip-kort.


Sedan McDonald's kom till Sverige under 1970-talet har det blivit en storfavorit bland hamburgarsugna svenskar. Men att äta på snabbmatskedjan är förstås inte gratis – åtminstone inte för gemene man.

Det finns dock de som har den stora lyxen att slippa betala för maten på McDonald's.

McDonald's vip-kort ger gratis mat

Mer specifikt har Paul Lederhausen, som startade McDonald's i Sverige när det begav sig, delat ut ett gäng vip-kort genom åren. Dessa vip-kort gör att dess ägare faktiskt får äta helt gratis på kedjans restauranger.

"Visa fram ett sådant för kassörskan och du får hela beställningen gratis", skriver Lederhausen i sin självbiografi "Ständigt hungrig" från 2016. 

Innehållet i McDonald's populära dipsås chockar: "Förvirrad"

Vilka har McDonald's vip-kort?

Men vilka är det då som har dessa lyxiga vip-kort?

"Jag brukade ge dem som gåvor till folk som invigde mina restauranger. Simmaren Gunnar Larsson hade ett. Slalomåkaren Ingemar Stenmark, artisten Magnus Uggla och tennisspelaren Björn Borg likaså", skriver Paul Lederhausen i självbiografin.

Även Kung Carl XVI Gustaf har fått ett vip-kort. Enligt Lederhausen tittade statschefen "lite misstänksamt" på honom när han överräckte kortet. 

Motbjudande upptäckten i McDonald's-burgaren: "Inälvorna hängde ut"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!