Stockholm

Man i 70-årsåldern häktad för mord i Växjö

En man i 70-årsåldern har häktats för mordet på en jämnårig man i Växjö. Arkivbild.
En man i 70-årsåldern har häktats för mordet på en jämnårig man i Växjö. Arkivbild. Foto: TT

Den man i 70-årsåldern som misstänks för att ha mördat en jämnårig man i Växjö har på lördagen häktats av tingsrätten.


Mannen häktades misstänkt på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

— Misstankarna är starka, mer än så kan jag inte säga. Han har inte angett någon direkt inställning till brottet, men han vidgår de faktiska omständigheter som jag presenterade vid häktningsförhandlingen i dag, säger åklagare Annie Runander till TT.

Det var vid 18-tiden i tisdags som polisen fick larm om skottlossning i Växjö.

Vittnen hörde flera skott och på platsen hittades den ihjälskjutne mannen. Skjutningen skedde i anslutning till den mördades hem. Den nu misstänkte mannen blev först efterlyst och anhållen i sin frånvaro, men greps under odramatiska förhållanden i onsdags.

Åklagaren säger sig ha en uppfattning om det misstänkta motivet.

— I utredningen har vi en bild över vad det ska vara fråga om för motiv, men det är ingenting som jag vill gå ut med i nuläget med risk för att det kan påverka utredningen och vittnen som ska höras, säger Annie Runander.

I medier har det förekommit uppgifter om en fastighetsaffär som en del av motivbilden.

— Det enda jag kan säga där är att det finns en koppling mellan misstänkt och brottsoffret gällande en fastighetsaffär, säger Annie Runander.

Åklagaren har nu fram till 9 december på sig att väcka åtal och Växjö tingsrätt har beslutat att mannen ska genomgå en liten rättspsykiatrisk undersökning.

— Bevisläget är gott, men det finns mycket teknisk utredning som man såklart vill ha svar på också, säger Annie Runander.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.