En man döms till fängelse och skadestånd efter att ha förgripit sig på en närstående flicka. Arkivbild.
En man döms till fängelse och skadestånd efter att ha förgripit sig på en närstående flicka. Arkivbild. - Foto: TT

Man döms för flera våldtäkter mot barn

En man i 40-årsåldern döms till sex års fängelse för att under två år ha förgripit sig på en närstående flicka vid flera tillfällen, skriver Sydöstran.


Han fälls för tre våldtäkter mot barn, sexuellt övergrepp, olaga hot och misshandel. Bland annat har han hotat flickan med att slå sönder knäna och hugga av tummarna på henne. Brotten har skett på orter i Västergötland och i Blekinge.

Mannen ska också betala 450 000 kronor i skadestånd till offret.

TT
/
/
Hot
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

1 timme sedan
Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.