Stockholm

Kvinna och pojke höggs ihjäl med kniv – familjemedlem åtalas

En man i 40-årsåldern åtalas.
En man i 40-årsåldern åtalas. Foto: Jessica Gow/TT

En man i 40-årsåldern har åtalats misstänkt för mordet på en kvinna och hennes sexårige son i Mälarhöjden i södra Stockholm. Mannen åtalas också för grovt barnfridsbrott.


Läs mer

Det var strax före klockan 14 på eftermiddagen den 26 maj som polisen larmades till ett villaområde i Mälarhöjden i södra Stockholm.

I anslutning till en bostad påträffades två skadade personer, ett sexårig pojke och en kvinna i 40-årsåldern. Barnet fördes till sjukhus där det senare avled. Kvinnan avled på platsen.

Nära släkting i 40-årsåldern åtalas

Drygt en timme senare kunde polisen gripa den misstänkte gärningsmannen, en nära släkting till kvinnan och barnet, på en annan plats i Stockholm. Mannen, som är i 40-årsåldern, har sedan den 29 maj suttit häktad, på sannolika skäl misstänkt för dubbelmordet.

"Det här är en djupt tragisk händelse för de inblandade och åtalet avser flera mycket allvarliga brott. Utöver mord har jag åtalat för grovt barnfridsbrott eftersom jag påstår att ett av morden bevittnats av ett närstående barn. Min bedömning är att bevisläget är mycket gott och bygger på en omfattande och robust utredning av brottet", säger kammaråklagare Ingrid Viklund i ett pressmeddelande.

Den misstänkte mannen har förnekat brott.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.